Din cuprinsul articolului
A descoperit singur tratamentul pentru boala fără leac de care suferea. David Fajgenbaum, student la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania, a reușit să găsească tratamentul pentru o boală rară de care suferea.
În al treilea an de facultate, acesta s-a îmbolnăvit grav și a fost internat, pentru început, timp de cinci luni. Încetul cu încetul, organele dădeau semne că încep să cedeze, iar diagnosticul a fost unul crunt: boala Castleman. Această afecțiune a fost descrisă prima dată în 1954. Este considerată o boală autoimună combinată cu un cancer.
În timp ce se afla pe patul de spital, David a remarcat că are niște pete roșii pe piele. Medicii le-au ignorat, însă el a insistat cu întrebări despre acestea.
„Ei continuau să spună că nu contează. Pacienții obișnuiesc să se tot lege de lucruri pe care alții nu le văd”, a declarat David, citat de CNN.
În următorii trei ani s-a luptat cu boala și a fost internat de mai multe ori, însă s-a străduit să țină pasul și cu studiile la facultate. La un moment dat, starea sa a ajuns atât de critică încât familia i-a chemat un preot să-i citească rugăciuni.
Apoi, după ce și-a analizat fișele medicale a ajuns la o ipoteză pe care specialiștii au ignorat-o zeci de ani. David a remarcat că o proteină crește de zece ori peste nivelul normal, iar la facultate a studiat că aceasta controlează dilatarea vaselor de sânge.
Așa a ajuns la concluzia că petele roșii erau o consecință a creșterii acestei proteine și un semnal că sistemul imunitar încearcă să reacționeze.
De asemenea, știa că există un imunosupresor numit Sirolimus care a fost aprobat de FDA folosit în cazul transplanturilor de rinichi pentru a preveni respingerea transplantului.
După ce s-a consultat cu un expert al National Institutes of Health, Fajgenbaum i-a cerut medicului său să-i prescrie medicamentul. L-a luat în februarie 2014 de la o farmacie din apropierea casei lui. După trei luni de tratament și-a revenit și după mai bine de 5 ani, boala e încă în remisiune.
„Un medicament care putea să-mi salveze viața se ascundea la vedere”, spune el.
Acum, David Fajgenbaum este medic și profesor asistent la Universitatea din Pennsylvania, are un laborator de cercetare și studiază în detaliu pe pacienți voluntari efectele medicamentului care i-au salvat viața.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…