Sari la conținut

Un simplu ingredient este mai eficient decât orice medicament în tratarea durerilor articulare

Cu siguranta ati auzit pana acum despre gama larga de utilizari a uleiului de ricin. Acest ulei natural este nemaipomenit pentru sanatate si este folosit pentru a trata diverse afectiuni. Uleiul de ricin este folosit de foarte multa vreme in India. Uleiul de ricin se afla printre uleiurile cu cel mai bogat continut de acizi grasi, in special acidul ricinoleic ce prezinta uimitoare beneficii pentru sanatate.

Uleiul de ricin detine proprietati laxative puternice, este antiviral, analgezic si antibacterian si este foarte eficient in tratarea durerilor de spate, artritei si durerilor provocate de sciatica. In plus, uleiul de ricin trateaza constipatia cronica, hidrateaza pielea si trateaza dezechilibrele gastrointestinale, stimuleaza cresterea parului si trateaza multe alte afectiuni si conditii. Daca doriti sa cresteti rezistenta sistemului imunitar si sa va tratati de problemele gastrointestinale va recomandam sa apelati la uleiul de ricin.

Mai mult, acesta va scapa de negi, cosuri si acnee, semnele de la muscaturile de insecte si chisturile sebacee. Gratie proprietatilor sale uimitoare, uleiul de ricin se afla adesea in componenta  unor produse cosmetice de marci cunoscute, mai ales in produsele pentru cheratoza si dermatita. Pe de alta parte, uleiul de ricin este folosit si in industria textila, in productia de cauciuc, de vopseluri si picturi. Gratie proprietatilor sale anti-inflamatorii, analgezice si antivirale, uleiul de ricin poate fi de mare ajutor in cazul durerilor de spate, artritei si sciaticii.

Iata cum puteti urma remediul cu uleiul de ricin.
Aplicati ulei de ricin pe zona afectata si masati bine, in miscari circulare. Incercati sa va masati de cateva ori pe zi pana ce veti incepe sa obervati imbunatatiri ale starii voastre.
Uleiul de ricin este un remediu pentru conditiile mai grave de sanatate care pot include:
– inducerea travaliului la femeile insarcinate – consumul de ulei de ricin in timpul sarcinii se va face doar la recomandarea medicului pentru a evita potentialele efecte secundare pentru mama si copil.
– dureri ale nervului sciatic – uleiul de ricin amelioreaza sciatica, o conditie dureroasa caracterizata de dureri si inflamatie in partea inferioara a spatelui si in zona membrelor inferioare.
– caderea parului – masajul cu ulei de ricin contribuie la cresterea parului, care va fi mai sanatos, mai moale, stralucitor si mai des.
– artrita – masajul articulatiilor artritice cu ulei de ricin va estompa inflamatia, durerea si oboseala muschilor.
– probleme limfatice – uleiul de ricin stimuleaza activitatea sistemului limfatic responsabil cu eliminarea deseurilor metabolice ale organismului.
– tumori – prin asezarea unei comprese cu ulei de ricin asupra unei tumori, poate fi redusa dezvoltarea acesteia si chiar aparitia altora.
In plus, uleiul de ricin se considera a oferi beneficii inclusiv in cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multipla si paralizia cerebrala. Gratie multiplelor avantaje pentru sanatate oferite de uleiul de ricin, nu este de mirare ca acesta se numara printre cele mai des utilizate tipuri de ulei. Este un remediu valoros, natural care poate imbunatati conditia fizica a corpului, ii ofera rezistenta si frumusete.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel