Statistici recente arată că 21,1 % dintre români au o rudă de gradul I bolnavă de cancer și că mulți se confruntă cu lipsa informațiilor medicale legate de diagnostic, tratamente și efecte secundare.
Dr. Dan Corneliu Jinga, medic primar Oncologie, spune că diagnosticarea cu certitudine a cancerului este o cursă contratimp și explică, pas cu pas, care sunt etapele pe care trebuie să le parcurgă pacientul la care există suspiciunea de cancer: „Primul lucru este o consultație la un doctor de specialitate. De cele mai multe ori nu este suficient pentru că prima consultație poate să implice alte consultații secundare, care sunt fie medicale fie mai ales imagistice, investigații. În final se acumulează un dosar destul de stufos, de care răspunde medicul curant, cel care ulterior va prezenta cazul”.
Apoi, explică medicul Dan Corneliu Jinga, cazul se prezintă comisiei terapeutice formată din mai mulți specialiști: „Totuși, acest lucru nu se întâmplă de la început, când am luat primul contact cu pacientul. Mai întâi aștept acumularea informației, după un anume algoritm și, când știu că am tot ce îmi trebuie ca să pot prezenta comisiei, din acel moment schițez o formă de terapie, o prezint comisiei, obțin aprobarea comisiei și o comunic pacientului”. Citiți continuarea pe EVZ.RO.
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…