Sari la conținut

Un obiect pe care îl ai în bucătărie îți distruge dinții permanent. Mulți îl folosesc des

Zâmbetul este primul lucru pe care îl observăm la o persoană. De asemenea, dantura are un rol foarte important pentru sănătatea generală. Iată ce obicei trebuie să eviți dacă vrei să menții sănătatea dinților!

Sănătatea dinților tăi dictează multe alte lucruri în organism. Ei sunt implicați în digestie, fiind responsabili pentru mărunțirea alimentelor, ceea ce este foarte important pentru stomac și intestin.

De asemenea, experții au descoperit că persoanele cu probleme cardiovasculare au, de asemenea, probleme dentare, fiind o asociere puternică între sănătatea dinților tăi și sănătatea generală.

Scobitorile îți afectează dinții

Specialiștii nu susțin deloc acest obicei. Scobitorile afectează dinții, pe termen lung și pot provoca infecții și parodontoză.

Deşi sunt printre cele mai la îndemână instrumente de curăţat interdentare, scobitorile sunt şi cele mai nocive pentru sănătatea orală.

„În primul rând, în funcţie de calitatea scobitorii, multe se pot rupe, lăsând astfel fragmente, vârfuri de scobitoare în gingie. Nescoase imediat, aşchiile pot cauza inflamaţie gingivală şi ulterior infecţie.

În caz că vi se întâmplă aşa ceva, încercaţi întâi să scoateţi fragmentul, după care, dacă nu reuşiţi, prezentaţi-vă de urgenţă la un medic stomatolog.

Apoi, simpla înţepare a gingiei cu scobitoarea produce o cale de acces a bacteriilor, predispunând astfel parodonţiul la infecţii.”, spune medicul stomatolog Sorina Stroe, asistent universitar doctor, potrivit Click! pentru Femei.

Scobitorile pot afecta inclusiv din punct de vedere estetic

Un alt impact negativ al utilizării scobitorii este şi retracţia gingivală, care apare ca reacţie a agresiunii mecanice.

Mai ales când avem lucrări dentare (coroane, faţete, etc.), retracţia gingivală aduce consecinţe dezastruoase în plan estetic, expunând dintele preparat de sub lucrare, care, de multe ori, poate avea o culoare diferită faţă de cea a lucrării.

Dacă există spaţii mari şi dificil de igienizat între dinţi, indicat este să vă adresaţi medicului dentist pentru a găsi împreună o soluţie optimă”, a adăugat medicul stomatolog Sorina Stroe.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel