Un OBICEI alimentar poate reduce efectele bolilor cardiovasculare . Expert: Orele la care se ia masa şi calitatea alimentelor sunt factori importanţi

Bolile cardiovasculare, printre care se află și insuficienţa cardiacă congestive, atacul de cord şi accidentul vascular cerebral reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Din cauza bolilor cardiovasculare, aproximativ 17,9 milioane de oameni mor în fiecare an.

Cină prezintă un risc mai mare de boli cardiace

În acest sens, oamenii de știință au ajuns la concluzia, în urma unor studii, că cei care mănâncă prea mulţi carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi animale la cină prezintă un risc mai mare de boli cardiace. În comparaţie cu cele care consumă astfel de produse la micul dejun.

Atacul de cord și accidentul vascular cerebral apar frecvent în cazul celor care mănâncă mai gras la cină, potrivit ultimului studiu publicat recent în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism al Societăţii de Endocrinologie din SUA.

Un OBICEI alimentar poate reduce efectele bolilor cardiovasculare

La această situație se ajunge pentru că grăsimile saturate, carnea procesată şi zaharurile pot contribui la creşterea nivelului de colesterol. Mai departe, asta înseamnă un risc mai mare de apariție a bolilor de inimă.

Așadar, o dietă sănătoasă pentru inimă este bazată mai ales pe carbohidraţi din legume şi cerealele, dar şi pe o cantitate mai mică de carne. Cei care optează pentru acest mod de alimentanție reduc semnificativ riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Expert: Orele la care se ia masa şi calitatea alimentelor sunt factori importanţi

„Orele la care se ia masa şi calitatea alimentelor sunt factori importanţi de luat în considerare atunci când se caută modalităţi de a reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă. Studiul nostru a constatat că persoanele care consumă o cină pe bază de plante, cu mai mulţi carbohidraţi integrali şi grăsimi nesaturate şi-au redus riscul de boli de inimă cu zece procente”, a declarat autoarea studiului, Ying Li, de la Universitatea de Medicină din Harbin, China.

Medicii recomandată o dietă sănătoasă

„Este întotdeauna recomandată o dietă sănătoasă, în special în cazul persoanelor cu risc crescut de boli de inimă, dar am constatat că un consum de produse din carne şi carbohidraţi rafinaţi la micul dejun în loc de cină a fost asociat cu un risc mai redus”, a mai spus Ying Li, citează Agerpres.

În studiu au fost 27.911 de persoane adulte din SUA. A fost examinată asocierea dintre consumul de grăsimi, carbohidraţi şi proteine în diferite momente ale zilei – micul dejun sau cină – şi ratele de apariţie a bolilor de inimă în rândul subiecţilor. Ulterior, s-a ajuns la concluzia că o masă zilnică bazază pe plante a redus riscul de boli de inimă cu zece procente.

Recent Posts

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

15 minute ago

Excelența în medicină, premiată la Gala Capital. Prof. Dr. Vladimir Ciurea, lider și vizionar în neurochirurgia pediatrică

Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…

25 de minute ago

Zodii care încheie un ciclu karmic greu, care a durat 16 ani. Intră într-o nouă eră a vieții lor

Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…

45 de minute ago

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

o oră ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

2 ore ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

2 ore ago

Citeste si: