Din cuprinsul articolului
Un nutriționist demontează MITUL despre brânza vegetală: Crește riscul de obezitate și diabet de tip 2
Brânza vegetală este folosită ca alternativa laptelui si a produselor lactate la prepararea diverselor retete, cum ar fi supe, sosuri, paste sau produse de patiserie. Este o optiune potrivita pentru persoanele care urmeaza o dieta vegana sau au intoleranta la lactoza. Branza vegetala poate fi facuta din diverse ingrediente, precum nuci, seminte, legume sau tofu. Este o sursa buna de proteine si grasimi sanatoase, dar trebuie consumata cu moderatie din cauza continutului crescut de grasimi si calorii.
Este brânza vegetală un aliment sănătos? Specialiștii spun din ce este făcută și trag un semnal de alarmă. Acest aliment ar trebui evitat, deoarece ne poate îmbolnăvi.
Potrivit Mihaelei Bilic, Brânza făcută fără lapte este, de fapt, o pastă din amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite de grăsimile vegetale. Un nutriționist ne avertizează să evităm să consumăm astfel de brânză deoarece ne putem îmbolnăvi.
„Ați gustat vreodată brânza vegetală, făcută fără lapte? Pentru cei care doresc să elimine din dietă produsele de origine animală sau pentru cei cu intoleranță la lactoză, industria alimentară a creat produse lactate în varianta vegetală. Problema? Brânza vegetală nu este mai sănătoasă nici pentru siluetă nici pentru sistemul cardiovascular. Și nu are valoarea nutritivă a brânzei clasice. Brânza făcută fără lapte este mai degrabă o pastă de amidon a cărui gust și textură sunt îmbunătățite cu grăsimi vegetale”, este mesajul Mihaelei Bilic.
Bilic a dezvăluit care sunt descoperirile dintre brânză naturală făcută din lapte și cea vegetală. Potrivit ei, brânza vegetală mai conține inclusiv grăsime de cocos sau de palmier care favorizează bolile cardiovasculare și tromboza.
„Spre deosebire de brânza clasică care conține doar proteine și grăsimi animale, în brânza vegetală avem carbohidrații și uleiurile ca ingrediente principale. Asta înseamnă că are un indice glicemic crescut și crește riscul de obezitate și diabet de tip 2. În plus, grăsimea de cocos și de palmier sunt bogate în acizi grași saturați care favorizează tromboza și bolile cardiovasculare. Brânza vegetală este un produs ultra transformat și plin de aditivi, ca să fie obținute structura, culoarea și gustul de brânză adevărată”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Totodată, dr. Mihaela Bilic a mai spus că aportul de proteine din brânza vegetală este foarte redus, la fel și conținutul de calciu. Nu conține nici vitamina A sau D, care sunt prezente în mod natural în lapte. Concluzia medicului a fost că dacă un om vrea să fie vegan nu merită să consume brânza vegetală, ci mai bine migdale sau semințe.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…