Din cuprinsul articolului
Un nutriționist a dezmințit cel mai mare mit despre pâine și pierderea în greutate. Sunt foarte multe informații nutriționale, iar mulți oameni sunt bulversați de aceste informații și nu știu ce să mai facă pentru a slăbii. În acest context, un nutriționist a a dezmințit cel mai mare mit despre pierderea în greutate.
Nutriționist: Renunță la dulciuri
Dacă vrei să slăbești câteva kilograme este mai important să renunți la dulciuri care, pe lângă făină, conțin și grăsime în exces, potrivit unui nutriționist, specialist la științe medicale Yulia Chekhonina.
Mit despre pâine, spulberat de un nutriționist
Potrivit dr. Natalia Denisova, este mai important să renunți la dulciuri, care, pe lângă făină, conțin și grăsime în exces. Pâinea proaspătă nu poate dăuna stomacului unei persoane sănătoase, așa cum cred mulți, notează medicul. Utilizarea sa trebuie limitată numai la persoanele cu boli ale tractului digestiv în stadiul acut.
Ideea că pâinea integrală este mai sănătoasă decât pâinea obișnuită este, de asemenea, controversată.
Caloriile din pâinea integrală sunt mari
„Caloriile din pâinea integrală sunt de obicei mai mari. Conține multe componente suplimentare – diverse arome, arome și zahăr. O astfel de compoziție multicomponentă nu este întotdeauna utilă”, explică Cekhonina.
Potrivit medicului, nici pâinea neagră nu poate fi considerată mai sănătoasă decât pâinea albă, deoarece depinde de făina din care este făcută.
Nutriționistul Natalia Denisova subliniază că pâinea de secară este un produs sănătos, așa că cinci felii pe zi nu vor dăuna sănătății.
Câtă pâine putem mânca pe zi?
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, explică:
„Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine. Este un aliment de bază şi cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conţine glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcţiona de la muşchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrăneşte cu glucoză.
Deci, pâinea trebuie să rămână, în continuare un produs prezent în fiecare zi şi la fiecare masă, bineînţeles în cantitate moderată,” atrage atenţia dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.
În farfuria ideală, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere un sfert din suprafaţă, potrivit medicului nutriţionist. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezeul, pastele făinoase, mămăliga şi cartoful. „Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri,” a adăugat dr. Bilic.