Categories: Ştiri sănătate

Un nou virus periculos produce îngrijorare în rândul oamenilor de știință: Monkey B. S-a raportat și primul deces!

Un medic veterinar din China a devenit prima persoană din țară care a contractat și a murit de virusul extrem de rar Monkey B, au declarat oficialii chinezi weekendul trecut, potrivit Fox News.

Medicul veterinar, în vârstă de 53 de ani, a avut simpotme precum greață severă și febră la două luni după ce a disecat două maimuțe la un institut de cercetare în domeniul reproducerii din Beijing și a murit pe 27 mai, potrivit Washington Post.

Virusul Monkey B, cunoscut și sub numele de virusul Herpes B, provine de obicei din contactul cu o maimuță macacă și poate provoca leziuni cerebrale severe sau moarte, potrivit Centrului pentru Control și Prevenire a Bolilor. Virusul atacă sistemul nervos central și are o rată de mortalitate de aproximativ 80% dacă nu este tratat, a raportat publicația Post, citând expertul în boli infecțioase Kentaro Iwata de la Universitatea japoneză Kobe.

CDC spune că peste 200 de persoane din 27 de state americane sunt urmărite pentru că s-ar fi putut contamina

Un rezident american care a vizitat Nigeria a fost diagnosticat cu varicelă săptămâna trecută după ce s-a întors în Texas, potrivit CDC.

Centrul pentru prevenția și controlul bolilor american este îngrijorat că pasagerii care s-au aflat la bordul celor două avioane cu care a călătorit texanul au fost expuși la această boală.

El a călătorit din Lagos, Nigeria în Atlanta în data de 9 iulie, chiar înainte de a se întoarce în Dallas, acolo unde a fost spitalizat.

CDC a anunțat că lucrează cu operatorii de curse aeriene pentru a stabilit care sunt riscurile potențiale pentru cei care au călătorit împreună cu bărbatul. Agenția precizează, totuși, că riscurile de transmisie sunt mici, în contextul în care pasagerii au purtat masca obligatorie din cauza pandemiei.

Monkey V Este un alfa-herpesvirus prezent la macaci, similar virusurilor herpes simplex HSV1 și HSV2. Se poate transmite la om prin contactul direct cu o maimuță infectată sau cu fluidele corporale ale animalului. Poate supraviețui mai multe ore pe suprafețe, mai ales în condiții de umiditate.

Ce este și cum se manifestă Monkey B sau „variola maimuței”

Variola de maimuță este o boală virală din aceeași „familie” cu variola, dar este mult mai puțin severă. Ea este găsită în părți îndepărtate ale țărilor din centrul și vestul Africii, în apropierea pădurilor tropicale.

Simptomele bolii includ:

  • La început, febră, dureri de cap, umflături, dureri de spate, dureri de mușchi și lipsă generală de energie
  • După ce febra scade, apare urticaria la nivelul pielii, care începe mai întâi pe față și se extinde apoi pe restul corpului, mai ales pe palme și pe tălpi
  • Urticaria provoacă mâncărimi puternice și trece prin diferite stadii înainte de face coajă și a se desprinde de pe piele. Leziunile din urma acestui proces provoacă cicatrici.

 

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

11 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

31 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

51 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: