Din cuprinsul articolului
Un nou virus mortal amenință omenirea. Medicul Carmen Dorobăț trage semnalul de alarmă și vine cu sfaturi prețioase pentru românii care pleacă în vacanțe.
„Nu trebuie să ne îngrijorăm, suntem departe de zona geografică unde e obișnuită o astfel de infecție, tropicală și subtropicală, deși boală a fost pusă în evidență în Germania. Acest virus determina o boală denumită după numele virusului, dar care face parte din febrele hemoragice, cum este de exemplu Ebola, cum este de exemplu febra galbenă.
Și se caracterizează prin manifestări cu febra, frison, dureri articulare, dureri musculare, la care apar manifestări hemoragice. Fiind vorba de o boală virală, nu discutăm încă de un agent antiviral. Tratamentul este infecțios, simptomatic obișnuit, la care se pot adaugă procedee de terapie intensivă în cazul celor gravi”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț la Realitatea Plus.
„Aș sfătui persoanele care pleacă în vacanță în zonele respective să aibă un sfat de la medicul infecționist în ceea ce privește posibilitățile de prevenție – vaccinuri, de a se proteja singuri”, a mai transmis medicul Carmen Dorobăț.
„Este categoria de zoonoze, s-a accentuat în ultimele decenii, ofensivei urbanizării și intersectării de medii umane și naturale. Animalele aflate într-o situație dificilă, se deplasează, are loc contactul cu omul și favorizează transmisiunea de boli care nu erau cunoscute la oameni”, a explicat și profesorul universitar Mircea Duțu, vicepreședinte al Comisiei de ecologie a Academiei Române, în cadrul emisiunii „Controversat”, moderată de Ionela Arcanu.
Un văr al virusului Ebola, la fel de mortal, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul Marburg a fost identificat pentru prima dată după ce 31 de persoane s-au infectat și șapte au murit în focare simultane în 1967 în Marburg și Frankfurt, Germania, și în Belgrad, Serbia.
Virusul începe brusc cu:
Aceasta este adesea urmată, trei zile mai târziu, de:
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…