Un studiu al unei echipe de cercetători australieni care început în 2015 şi continuă şi astăzi a prespus utilizarea ultrasunetelor pentru a inversa simptomele bolii Alzheimer la şoareci. Recent, noua etapă a studiului a descoperit că o asociere între ultrasunete şi imunoterapie duce la o mai mare eficienţă a tratamentului.
Acest tratament ajută corpul să scape de depozitele de proteine toxice responsabile pentru boală, precizează Science Alert.
Cercetătorii de la Queensland Brain Institute (QBI) din Australia au reuşit să reducă efectele toxice ale proteinelor tau şi a beta-amyloid care sunt responsabile pentru apariţia maladiei.
Singura problemă pe care o întâmpină cercetătorii este aceea că anticorpii nu pot ajunge la proteina tau într-un mod eficient întrucât trebuie să treacă de o membrană care separă sângele de ţesutul cerebral. Aici poate interveni metoda cu ultrasunete care ar slăbi temporar bariera dintre sânge şi ţesut cerebral.
Experimentele pe şoareci au fost pozitive. Cercetătorii au injectat şoarecii cu anticorpi în timp ce „deschideau” bariera cu ajutorul ultrasunetelor, observând că există un flux mai mare de anticorpi care ajung la proteinele toxice, arătând de asemenea o ameliorare a simptomelor.
Mai este totuşi un pas important – replicarea acestor teste pe oameni. Există însă speranţă că deschiderea acestei bariere sânge-creier va ajuta în elaborarea altor tratamente ale diferitelor condiţii neurologice precum boala Parkinson.
Acest studiu a fost publicat în revista de specialitate Brain
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…