Sari la conținut

Un mic dejun consistent ajută organismul să ardă grăsimea depusă în timpul somnului. Iată ce trebuie să conțină

oua la micul dejun
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Mic dejun sănătos

Nu degeaba se spune despre mic dejun că este cea mai importantă masă a zilei. Nivelul de arderi dintr-un organism este determinat genetic, însă e foarte important şi stilul de viaţă, pentru că acesta poate „strica” moştenirea genetică pe care am primit-o.

Spre exemplu, un stil de viaţă agitat, coleric, în continuă mişcare e asociat persoanelor care au arderi bune, întrucât, datorită activităţii continue, ele consumă multă energie. La polul opus, persoanele sedentare, cele care nu fac sport şi mănâncă la întâmplare sau cele care au ţinut multe cure de slăbire au probleme cu arderile grăsimilor, întrucât metabolismul încetineşte pe măsura restricţiilor.

Mic dejun cu proteine

În primul rând e bine să ştiţi că aveţi nevoie de multe proteine din carne. E recomandată carnea de porc, în special muşchiul şi pulpa, şi carnea de vită şi de pui, însă de la acesta din urmă nu trebuie să mâncaţi aripile. De asemenea, proteinele slabe, din peşte şi din ou, ajută metabolismul să se elibereze mai repede de calorii, spre deosebire de grăsimi şi de zaharuri, care nu consumă deloc energie.

„Eu recomand carnea, chiar şi rece, împreună cu legume încă de la prima oră a dimineţii, acestea reprezentând un mic dejun sănătos, de care organismul are nevoie pentru a se trezi şi a intensifica arderile. Tot dimineaţa puteţi consuma fasole sau mazăre, deoarece şi acestea conţin multe proteine vegetale, care ajută arderile”, ne-a declarat Mihaela Bilic.

Micul dejun este foarte important, întrucât el dizolvă grăsimea care s-a depus în timpul somnului de noapte.

Dacă aveţi probleme cu greutatea trebuie să învăţaţi organismul să consume calorii pentru a accelera metabolismul, iar acest lucru este posibil doar prin mişcare şi sport. Chiar dacă nu aveţi bani să mergeţi la sala de fitness, la dansuri sau să practicaţi un sport, plimbarea în ritm alert şi alergarea vă pot fi de un real ajutor. Spre exemplu, mersul rapid consumă aproximativ 174 de calorii în 30 de minute, iar alergarea, în jur de 374 de calorii. Acestea trebuie însă realizate cu paşi mici şi rapizi, corpul drept, braţele îndoite, mişcându-le înainte şi înapoi pe lângă corp şi păşiţi mai întâi cu călcâiul, apoi cu vârful.

Numai astfel puneţi la treabă muşchii consumatori de calorii, adică pe cei de la picioare, fesieri şi abdomen. În plus, atunci când alergaţi, nu vă aplecaţi prea mult în faţă şi nici nu ridicaţi picioarele prea sus. De asemenea, este indicat să alternaţi câteva minute de alergare uşoară cu alte câteva minute de alergare în viteză, pentru accelerarea arderilor.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel