Sari la conținut

Un metabolism leneș te împiedică să pierzi în greutate. Află cum îl poți accelera

Mulți dintre nou avem un metabolism lent și din această cauză reușim cu greu să scăpăm de kilogramele în plus. Există însă metode prin care îl poți stimula:

Exercițiile intense

Dacă vrei să arzi cât mai multe calorii, intensitatea contează mai mult decât durata când vine vorba despre sport. După o serie de exerciţii care ţi-au solicitat la maximum muşchii, efectul post-antrenament însumează arderi de circa 15 – 20% din totalul caloriilor consumate pe timpul antrenamentului. În cazul unor exerciţii moderate, rata arderilor ar atinge abia 10%.

Ardeiul iute

Capsacina, substanţa care dă gustul picant al ardeiului iute, încălzeşte corpul, ceea ce contribuie la topirea caloriilor în plus, spun specialiştii. O puteţi lua din ardeiul iute crud, uscat, pisat sau gătit odată cu mâncarea.

Bea apa

Apa poate face minuni când vine vorba de stimularea metabolismului, asta pentru că toate procesele metabolice au nevoie de apă.

Ai grijă de sănătatea tiroidei

Glanda tiroidă controlează metabolismul producând hormoni care influenţează cât de repede sunt arse caloriile, când este asimilată grăsimea şi cum răspunde organismul la alţi hormoni.

Pentru a funcționa correct, tiroida are nevoie de selenium, zinc, cupru și iod. Pentru a obține aceste minerale mănâncă pește, nuci, alune și semințe.

Nu sări peste micul dejun

Un studiu publicat în revista Obesity a ajuns la concluzia că persoanele care mănâncă de dimineaţă slăbesc mai uşor decât persoanele care consumă acelaşi număr de calorii pe zi, dar sar peste micul dejun

Nu te înfometa

Dacă o persoană începe să consume mai puţin de 1200 de calorii pe zi, metabolismului va arde mai puţin pentru a face faţă resurselor insuficiente. În prezent există o serie de polemici în privinţa cantităţii de calorii minime pe care ar trebui să o consumăm fără să intervenim asupra ritmului metabolic, oamenii de ştiinţă oscilând între 1000 şi 1200 de calorii.

Bazează-te pe proteine

Organismul are nevoie de proteine pentru întărirea musculaturii şi pentru stimularea arderii grăsimilor. Cele mai importante surse de proteine sunt carnea de curcan şi de vită, ouăle fierte, soia, somonul, lactatele. ,,Proteinele «biciuiesc» metabolismul, pentru utilizarea lor cheltuindu-se cam tot atâtea calorii pe cât aduc ele însele. De aceea sunt indicate în curele de slabire, dar nu pe termen lung”, adaugă Corina Zugravu.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel