Din cuprinsul articolului
Un studiu a descoperit că „Tongxinluo”, un medicament tradițional chinezesc, poate oferi beneficii atunci când este utilizat ca terapie suplimentară pentru pacienții care se recuperează după un atac de cord.
La pacienții cu infarct miocardic cu supradenivelare a segmentului ST (STEMI), cercetătorii au descoperit îmbunătățiri semnificative ale rezultatelor cardiovasculare atunci când Tongxinluo a fost utilizat ca tratament adjuvant, împreună cu terapiile ghidate. Descoperirile au fost publicate în Jama Network.
STEMI este cea mai severă formă de atac de cord care apare atunci când o arteră care furnizează sânge către inimă este blocată brusc parțial sau complet de un cheag de sânge.
Tongxinluo, un compus obținut din extracte de plante și insecte, a fost folosit în medicina chineză pentru tratarea atacurilor de cord. În timp ce Tongxinluo a arătat rezultate promițătoare în studii in vitro, pe animale și pe oameni la scară mică, eficacitatea sa nu a fost evaluată în studii clinice la scară largă.
Echipa de cercetare a administrat capsule orale de Tongxinluo la 1.899 de persoane, care au făcut parte dintr-un studiu clinic randomizat efectuat în 124 de centre clinice din China. Un placebo cu aspect identic a fost administrat altor 1.899 de persoane în timpul studiului de 12 luni.
Atât Tongxinluo, cât și placebo au fost administrate în plus față de tratamentele ghidate de ghidul STEMI. Echipa a evaluat apoi eficacitatea clinică și siguranța capsulei la 30 de zile și un an.
Cercetătorii au căutat evenimente adverse cardiovasculare și cerebrovasculare (MACCE), cum ar fi moartea cardiacă, reinfarctul miocardic, revascularizarea coronariană emergentă și accidentul vascular cerebral.
După 30 de zile, MACCE-urile au apărut la 99 de pacienți din grupul de control, în timp ce s-au întâmplat doar la 64 de pacienți din grupul Tongxinluo.
Numărul deceselor cardiace a fost, de asemenea, semnificativ mai mic în grupul Tongxinluo decât în grupul placebo.
Până la sfârșitul unui an, grupul Tongxinluo a continuat să aibă rate mai scăzute de MACCE.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…