Din cuprinsul articolului
Un medicament pentru epilepsie poate găsi în curând un nou scop în medicină – tratarea a milioane de pacienți care se confruntă cu osteoartrita.
Cercetătorii de la Yale au descoperit că medicamentul carbamazepina blochează, de asemenea, o genă specifică legată de degenerarea articulațiilor. Boala degenerativă provoacă de obicei rigiditate articulară și durere, care pot deveni debilitante pentru pacienți.
În prezent, cele mai bune tratamente includ analgezice și exerciții fizice pentru a reduce greutatea articulațiilor. Cu toate acestea, acestea nu sunt un remediu pentru degenerarea progresivă pe care o suferă pacienții.
Stephen G. Waxman de la Yale observă că proteinele specializate cunoscute sub numele de canale de sodiu pot juca un rol cheie în sentimentele noastre de durere. Aceste canale din membranele celulare produc impulsuri electrice în interiorul celulelor „excitabile” din mușchi, din sistemul nervos și chiar din inimă.
Waxman a identificat unul dintre aceste canale în special, Nav1.7, ca un transmițător cheie al semnalelor de durere. Noul studiu, publicat în Nature, a descoperit că Nav1.7 este prezent și în celulele „non-excitabile”, care ajută la menținerea sănătății articulațiilor și, de asemenea, produce colagen.
Aceasta a fost o descoperire importantă, deoarece osteoartrita rezultă din defalcarea cartilajului dintre articulații, de obicei în mâini, șolduri și genunchi. Când cercetătorii au șters genele Nav1.7 din celulele producătoare de colagen, schimbarea a încetinit semnificativ degenerarea articulațiilor la șoarecii cu boală.
Aceste experimente au mai descoperit că carbamazepina, un blocant al canalelor de sodiu folosit de pacienții cu epilepsie, a oferit o protecție puternică împotriva leziunilor articulare la acești șoareci.
Descoperirea nu numai că oferă un alt tratament pentru pacienții cu artrită, dar deschide și o nouă cale de cercetare care ar putea crea un remediu pentru această afecțiune în viitor.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…