Din cuprinsul articolului
Un medicament pentru diabetici, extrem de eficient ca terapie împotriva obezității. Vești bune pe piața medicamentelor. Un studiu scoate la iveală o serie de noi beneficii ale medicamentului pentru diabetul de tip 2. Se pare că acesta ar putea fi extrem de eficienți pentru pacienții cu obezitate.
Noul medicament bifează două afecțiuni: diabetul și obezitatea. Noul medicament a fost aprobat de Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA).
Potrivit NewAtlas, noul produs – Mounjaro (tirpetadiză), ce se administrează sub formă de injecție, o dată pe săptămână, s-a dovedit a fi mai eficient în controlul nivelului de zahăr din sânge, comparativ cu alte tratamente actuale.
Mai mult, un studiu recent a arătat că acest medicament poate fi util și ca terapie împotriva obezității.
„Având în vedere provocările cu care se confruntă mulți pacienți în atingerea obiectivelor de glicemie, aprobarea de astăzi a Mounjaro reprezintă un progres important în tratamentul diabetului de tip 2”, a declarat Patrick Archdeacon, de la Centrul pentru evaluarea și cercetarea medicamentelor din cadrul FDA.
Mounjaro face parte dintr-o nouă clasă de medicamente pentru tratarea diabetului, dezvoltate pentru a imita peptidul 1 glocagon PGL-1, care este eliberat în mod natural de intestine și care este cunoscut pentru reglarea glicemiei și a apetitului.
Primul medicament care vizează acest mecanism PGL-1, numit Wegovy, a fost aprobat pentru diabetul de tip 2 în 2017.
Acest nou medicament funcționează ușor diferit de Wegovy. Acesta a fost conceput pentru a imita PGL-1 și un alt hormon intestinal numit polipeptid inhibitor gastric (PIG).
Studiile clinice au constatat că agonistul PGL-1 și PIG cu dublă acțiune poate fi mai eficient ca tratament pentru diabetul de tip 2 decât terapiile care vizează doar PGL-1, acesta având tendința de a fi rapid absorbit de corp.
Pentru moment, aprobarea de către FDA a acestui medicament este doar pentru pacienții adulți. Mai mult, se recomandă ca acest tratament să fie administrat în paralel cu un program de dietă și exerciții fizice.
Studiile clinice ulterioare au constatat că acesta este un medicament anti-obezitate eficient la subiecții supraponderali care nu sunt diabetici.
Potrivit unor date preliminare dintr-un studiu care testează proprietățile anti-obezitate ale Mounjaro a fost indicat faptul că două treimi dintre subiecții supraponderali care au luat o doză mare de Mounjaro au scăzut cu 20 la sută din greutatea corporală totală după ce au folosit medicamentul timp de un an.
O combinație de medicamente inovatoare este acum disponibilă în România pentru tratamentul pacienților care suferă de forme avansate de cancer renal și urotelial. Tratamentele sunt disponibile gratuit prin Programul Naţional de Oncologie și sunt dezvoltate de companiile Merck și Pfizer.
„Evaluarea cazurilor în echipă multidisciplinară – chirurg, oncolog, urolog, anatomo-patolog, radioterapeut, genetician, radiolog, specialist în îngrijire paleativă – este obligatorie”, spune dr. Daniela Zob, medic primar Oncologie Medicală.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…