La pacienții tratați cu acest nou medicament inovativ, s-a constatat o reducere cu 38% a cazurilor de deces datorate complicațiilor cardiovasculare și o reducere cu 32% a tuturor cauzelor de mortalitate, conform unui studiu care a fost dedicat rezultatelor cardiovasculare la pacienții cu diabet tip 2 și boala cardiovasculară instalată.
Acest tratament inovativ pentru diabetul tip 2 (DZ2) – singura terapie cu beneficii importante în prevenirea mortalității de cauză cardiovasculară – disponibila pacienților din Romania în regim de compensare 100% în cadrul Programului Național de Diabet.
Începând cu luna iulie 2018, noul tratament inovativ pentru diabet zaharat tip 2 introdus pe piață de Boehringer Ingelheim este inclus în Programul Național de Diabet Zaharat și se poate elibera gratuit pacienților cu diabet tip 2, conform protocolului terapeutic.
Diabetul de tip 2 este cea mai des întâlnită formă de diabet, reprezentând 85-95% din totalul cazurilor de diabet 4 . 11,6% dintre românii cu vârsta între 20 şi 79 de ani suferă de diabet zaharat tip 2, ceea ce înseamnă aproximativ 2 milioane de persoane, fapt ce ne situează pe locul I în Europa la prevalența acestei boli.
Pacienții cu diabet zaharat tip 2 prezintă un risc de până la 4 ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare. In intreaga lume, din cauza complicațiilor bolii, un pacient moare la fiecare 6 secunde, iar 52% din decesele pacienților intervin din cauze cardiovasculare.
Complicațiile cardiovasculare reduc viața pacienților în medie cu 12 ani
Noua moleculă este prima medicație antidiabetică orală (ADO) aprobată la nivel global, care a demonstrat reducerea cu 38% a riscului de deces de cauză cardiovasculară (CV) la persoanele cu diabet tip 2 si boala CV instalată, și singura disponibilă acum și în România în cadrul Programului Național de Diabet.
Recent, pe baza datelor din studiul clinic dedicat rezultatelor cardiovasculare la pacienții cu diabet tip 2, indicația produsului a fost extinsă ca urmare e recomandărilor CHMP (Commitee for Medicinal Products for Human Use) care a emis opinie pozitivă pentru includerea prevenției evenimentelor CV (decesele de cauză CV, infarctul miocardic non-fatal sau accidentul vascular cerebral non-fatal) la acest tip de pacienți cu risc CV crescut.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…