Din cuprinsul articolului
* METOCLOPAMIDA este utilizata pentru prevenirea si tratamentul senzatiei de greata si al varsaturilor, inclusiv pentru greata si varsaturile care apar în urma tratamentului cu medicamente anticanceroase sau în urma radioterapiei, interventiilor chirurgicale sau în timpul atacurilor migrenoase. Aceasta se poate administra injectabil, pe cale orala sau sub forma de supozitoare.
* Este cunoscut faptul ca METOCLOPAMIDA cauzeaza uneori reactii adverse pe termen scurt la nivelul sistemului nervos central, care constau în miscari involuntare precum spasme musculare sau ticuri nervoase; acestea sunt mai frecvente în cazul dozelor crescute, la copii si la persoanele tinere. Alte reactii adverse la nivelul sistemului nervos central pot sa apara în situatia utilizarii metoclopramidei pe perioade mai lungi de timp si în special la persoanele vârstnice.
* La copii, utilizarea medicamentelor care contin METOCLOPAMIDA a fost restrânsa la prevenirea senzatiei de greata si varsaturilor care pot aparea la câteva zile dupa tratamentul cu medicamente utilizate pentru tratamentul cancerului, sau dupa interventiile chirurgicale, si numai în situatia în care alte tratamente fie nu sunt eficace, fie nu se pot folosi.
* METOCLOPAMIDA nu mai trebuie utilizata la copii cu vârsta sub 1 an.
* METOCLOPAMIDA trebuie utilizata pe o perioada de maximum 5 zile, atât în cazul copiilor cât si în cazul adultilor.
* Doza maxima recomandata de METOCLOPAMIDA a fost redusa la 30 mg/zi în cazul adultilor, iar anumite forme farmaceutice cu concentratie crescuta de metoclopramida vor fi retrase de pe piata, întrucât nu vor mai fi necesare.
* În situatia utilizarii pe termen lung, beneficiile acestor medicamente nu depasesc riscurile de aparitie a reactiilor adverse. Prin urmare, acestea nu mai trebuie utilizate pentru tratamentul unor afectiuni precum indigestie, arsuri gastrice, reflux gastroesofagian sau afectiuni cronice (de lunga durata) determinate de golirea lenta a stomacului.
* Daca utilizati METOCLOPAMIDA (în special pentru afectiuni cronice), tratamentul va va fi reevaluat de catre medic la urmatoarea vizita medicala programata si, în anumite situatii, vi se va recomanda un alt tratament.
* Pacientilor care au întrebari li se recomanda sa discute cu medicul sau farmacistul.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…