Medicamentul a fost aprobat de experţii de la Food and Drug Administration (FDA) şi poate fi utilizat cu succes în tratarea pacienţilor cu cancer pulmonar cu celule mici-una dintre cele mai letale forme ale bolii.
„Cancerul pulmonar cu celule mici (SLC) este întâlnit în 15% dintre cazurile de cancer la plămâni şi are o rată de supravieţuire de cinci ani în doar 5-6% din cazuri”, spune Dr. Atul Butte.
Boala este o formă de cancer neuroendocrin-acelaşi tip de cancer cu care a fost diagnosticat şi Steve Jobs- şi pentru care sunt disponibile doar câteva tratamente ţintite.
În loc să dezvolte noi medicamente, Butte şi colegii săi au identificat tratamente deja aprobate de FDA care ar putea fi folosite şi pentru tratarea altor afecţiuni decât erau destinate. În acest scop, echipa de cercetători a dezvoltat un algoritm cu ajutorul căruia să descopere medicamentele care să ţintească gene asociate cu anumite boli.
Folosind acest algoritm, cercetătorii au început să analizeze eficienţa fiecărui medicament, în distrugerea celulelor SLC.
În cele din urmă, oamenii de ştiinţă s-au concentrat asupra unui medicament numit imipramina, care face parte dintr-o clasă de medicamente aprobate de FDA cunoscute sub numele de antidepresive triciclice. Când cercetătorii au expus ţesuturile afectate de SLC la imipramina, celulele canceroase au fost distruse.
Deşi antidepresivele triciclice sunt încă pe piață, acestea au fost umbrite de popularitatea claselor noi de antidepresive, precum inhibitorii selectivi ai serotoninei, dintre care Prozacul s-a dovedit a avea cele mai puţine efecte secundare.
„Deşi nu cu mult timp în urmă antidepresive triciclice au fost utilizate în mod frecvent au efecte secundare şi pot afecta inima ducând la aritmii … cu toate astea, medicamentele se găsesc încă în farmacii””, a spus Butte
Deoarece aceste medicamente au fost deja aprobate de FDA, cercetătorii vor începe recrutarea de pacienţi pentru faza a doua de studii clinice în 15 la 20 de luni de la descoperirea lor.
„De obicei, este nevoie de 4 miliarde de dolari si 10 de ani pentru a obține un nou medicamen”, a declarat Butte. „Însă folosirea unui medicament care este deja pe piaţă ar putea simplifica procesul „
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…