Din cuprinsul articolului
Un nou studiu realizat pe culturi celulare a scos la iveală că ivermectina, un medicament antiparazitar elimină SARS-CoV-2 în 48 de ore.
Studiul este unul colaborativ, implicând cercetători de la mai multe instituții din Australia – Monash Biomedicine Discovery Institute și Peter Doherty Institute of Infection and Immunity (Doherty Institute) din Melbourne, potrivit medicalnewstoday.com.
Dr. Kylie Wagstaff de la Monash Biomedicine Discovery Institute, care a condus studiul, afirmă că ivermectina a ucis SARS-CoV-2 în culturi celulare în 48 de ore.
“Am descoperit că și o singură doză a eliminat practic ARN-ul viral în 48 de ore și chiar și după 24 de ore s-a înregistrat o reducere semnificativă [a încărcăturii virale]”, a declarat dr. Wagstaff, citat de medicalnewstoday.com.
Ivermectina este un antiparazitic aprobat în multe state ale lumii, însă unele studii in vitro au indicat că medicamentul este eficient și pentru mai multe tipuri de virusuri, inclusiv HIV, Dengue, virusul gripal și Zika.
Totuși, dr. Wagstaff a avertizat că testele realizate în cadrul studiului au fost in vitro și că este nevoie de studii suplimentare realizate cu pacienți.
“Ivermectina este folosită la scară largă și este considerat un medicament sigur. Trebuie să ne dăm seama dacă o doză administrată la oameni este eficientă – acesta este următorul pas”, a explicat dr. Wagstaff .
Deocamdată, nu este clar mecanismul în care acționează ivermectina împotriva virusului, dar una dintre ipotezele cercetătorilor australieni este aceea că medicamentul crește capacitatea celulei gazdă din organism de a elimina virusul.
Dr. Wagstaff a făcut parte din echipa de cercetători care în 2012 a identificat capacitatea antivirală a ivermectinei.
Un studiu publicat anul trecut, realizat tot de cercetători australieni, arată că administrarea a două doze de ivermectină la nivelul întregii populații este mai eficientă în tratarea focarelor de scabie decât tratamentul în masă cu permetrină sau tratmentul convențional care constă în administrarea cremei cu permetrină persoanelor afectate și contactelor directe ale acestora.
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…