Sari la conținut

Un medicament anticoagulant ar putea salva viața pacienților cu COVID-19 aflați în stare critică

pulmonare

Un medicament anticoagulant, salvarea pacienților cu COVID-19. Formarea unor cheaguri de sânge și inflamația pot contribui la apariția dificultăților grave de respirație, în cazul pacienților cu COVID-19.

Un nou studiu clinic încearcă să stabilească dacă un medicament anticoagulant folosit de cei care au avut un infarct sau accident vascular cerebral, ar putea fi eficient și în cazul pacienților cu COVID-19 ventilați mecanic.

Pacienții în stare critică dezvoltă o inflamație severă a plpmânilor numită sindrom respirator acut care îi împiedică să poată respira pe cale naturală.

Această inflamație a plămânilor predipsune la acumularea de lichid la nivelul plămânilor și la apariția unor microcheaguri de sânge în vasele mici de sânge ale plămânilor.

Acest proces contribuie la apariția dificultăților grave de respirație, în cazul pacienților cu COVID-19. În afară de conectarea lor la ventilatoare mecanice, în unitățile de terapie internsivă, nu există alt tratament eficient, în acest caz.

Un medicament anticoagulant, salvarea pacienților cu COVID-19

O echipă de cercetători de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), din Boston sugerează că folosirea unui anticoagulant cu spectru larg pentru anumiți pacienți cu COVID-19, nu doar că le poate salva viața, dar poate reduce și durata ventilării mecanice.

În 1996, Food and Drug Administration (FDA) a aprobat un medicament numit activator tisular de plasmocinogen (tPA) pentru a preveni apariția cheagurilor de sânge în cazul persoanelor care au suferit un infarct, accident vascular cerebral sau embolism pulmonar.

Cercetătorii au început să înroleze anumiți pacienți cu COVID-19 în cadrul studiului clinic pentru testarea eficienței activatorului tisular de plasmocinogen.

”Dacă se dovedește a fi eficient și sigur pentru tratarea sindromului respirator acut, în cazul pacienților cu COVID-19, tPA poate salva vieți și reduce timpul necesar recuperării, așa că ventilatoarele mecanice vor putea fi eliberate mai rapid, pentru a beneficia de ele mai mulți pacienți,” a explicat Christopher D. Barrett, coordonatorul studiului, pentru medicalnewstoday.com. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel