Din cuprinsul articolului
Noua tulpină Covid, „fratele lui Omicron”. Medic: le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea. Luke O’Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a vorbit despre noul simptom.
Anul trecut, OMS spunea că nu scăpăm de COVID și poate nu vom scăpa niciodată. Virusul va face parte din ecosistem. Și așa este. Nu am scăpat de acest virus ucigaș. Ce-i drept, tulpină, considerată „fratele” lui Omicron, care a fost una dintre cele mai răspândite variante din 2021, a devenit dominantă. Pe lângă faptul că noua variantă este mai transmisibilă, le dă oamenilor un simptom ciudat noaptea.
Luke O’Neill, profesor de biochimie la Trinity College Dublin, a vorbit despre noul simptom al noii tulpini de Covid.
„Un simptom în plus de la BA.5 pe care l-am văzut în această este transpirația nocturnă”.
În prezent, BA.5 reprezintă aproximativ 65% din cazurile de Covid din SUA, potrivit CDC. Iar niveluri similare sunt suspectate în Marea Britanie. Oamenii de știință speculează că severitatea sa poate fi asemănătoare cu cea a lui Omicron, provocând potențial mai puține cazuri grave și decese decât tulpinile anterioare precum Alpha și Delta.
Analizele efectuate recent sugerează că BA.5 ar putea avea o capacitate mai mare de a reinfecta pacienții în comparație cu tulpinile anterioare.
Medicul O’Neill a explicat diferența de simptome modificărilor genetice ale virusului și modului în care sistemul nostru imunitar răspunde la infecții.
„Boala este ușor diferită, deoarece virusul s-a schimbat. Există o anumită imunitate. Într-o întorsătură ciudată, interacțiunea dintre sistemul tău imunitar și virusul ușor alterat ar putea duce la o manifestare oarecum diferită a bolii, transpirațiile nocturne apărând ca un simptom distinctiv”, a spus medicul, relatează mirror.co.uk.
Potrivit medicului, interacțiunea dintre sistemul tău imunitar și virusul ușor alterat ar putea duce la o manifestare oarecum diferită a bolii, transpirațiile nocturne apărând ca un simptom distinctiv.
Potrivit aplicației ZOE Covid Study, printre persoanele care au primit două sau mai multe doze de vaccin, simptomele cel mai frecvent raportate de Covid includ nasul care curge, dureri de cap, strănut, durere în gât și tuse persistentă.
În afară de varianta BA.5, alți factori declanșatori obișnuiți pentru transpirația nocturnă includ: anxietatea, simptomele menopauzei, hipoglicemia, anumite medicamente, abuzul de substanțe și o afecțiune benignă cunoscută sub numele de hiperhidroză, care determină persoanele să transpira excesiv în orice moment.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…
Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…
Mercurul este un element chimic care se găsește în mod natural în mediul înconjurător și,…
Diabetul apare atunci când glicemia, principala sursă de energie a organismului, este cu mult peste…