Din cuprinsul articolului
Un medic spune ce se întâmplă cu colesterolul tău dacă nu mai consumi pâine dăuă săptămâni
Chiar dacă renunți la a mai consuma pâine sănătoasă, apar schimbări pozitive în organism. Una dintre ele afectează nivelul colesterolului – renunțarea la acest aliment duce la reducerea colesterolului rău (LDL).
Este suficient să nu consumi acest produs timp de cel puțin 2 săptămâni pentru a se produce modificări tangibile, potrivit nutriționiștilor. Multe persoane suferă de intoleranță la gluten sau alergii. Cu astfel de boli, este mai bine să renunțați să consumați pâine.
Potrivit medicilor, produsele de pâine provoacă iritații și inflamații în tractul digestiv, precum și acumularea de gaze.
„Valoarea colesterolului LDL se va îmbunătăți și va exista mai puțină oxidare în vase, organismul tău va putea contracara eficient tot ceea ce merge în direcția dezvoltării aterosclerozei”, spune expertul.
Potrivit medicului, dacă refuzi acest produs, organismul tău va putea absorbi mai mult zinc, fier și calciu. După cum explică dr. Ponomareva, coacerea acestui produs duce la o absorbție afectată a acestor microelemente și, în consecință, se formează o deficiență în organism.
„Preferi un sandviș tradițional cu pâine și unt dimineața? Încearcă fără ele, după o săptămână vei avea mai puține dureri de cap, iar memoria se va îmbunătăți”, spune expertul.
„Veți observa că aveți mai puține motive de anxietate, gândurile depresive au dispărut”, spune dr. Ponomareva. Ea explică că, „în lipsa acestui aliment, hormonul fericit serotonina este produs mai bine. Este un fapt binecunoscut că este produs tocmai în intestine”.
În două săptămâni de la renunțarea la produsele de panificație, inflamația și durerea din organism vor dispărea.
Acest lucru este deosebit de important pentru cei care suferă de:
Mai multă vitamina E și mai ales vitaminele B vor putea fi absorbite de organism în acest caz. B1 merită o atenție deosebită, deficiența sa poate fi observată în simptome psihologice, iritabilitate, experimentarea fricii, atacuri de panică, precum și în direcția stărilor depresive.
Starea pielii depinde în mare măsură de dietă – erupțiile neplăcute și roșeața pot apărea nu numai din cauza malnutriției, ci și din cauza consumului de alimente nesănătoase. Acneea este adesea reacția organismului la glutenul de grâu, care se găsește în făină. Nu este excretat din organism, dar rămâne pe pereții intestinului.
Și atunci când produsele care conțin zahăr intră în organism, se eliberează insulina, care activează procesele inflamatorii și provoacă exacerbarea acneei și a inflamațiilor pielii. În plus, zahărul are un efect deshidratant și stimulează producția de sebum, care înfundă porii. Dar, cel mai important, distruge fibrele de colagen și elastină, reducând elasticitatea și fermitatea pielii, dând lumină verde ridurilor.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…