Din cuprinsul articolului
Un medic roman atrage atenția în ceea ce privește suplimentele alimentare recomandate pe internet. Au reacții adverse și contraindicații- precizează acesta.
Medicul se declară îngrijorat că din ce în ce mai multe persoane ajung la spital după ce apelează la astfel de medicamente de pe internet.
„Din păcate sunt în continuare foarte multe persoane care ajung la spital cu semne de toxicitate prin faptul că fie își administează medicamente sau suplimente alimentare din proprie inițiativă sau la recomandarea unor prieteni. Trebuie să înțelegem că dacă discutăm despre suplimente alimentare avem nevoie de o gândire medicală.
Suplimentele alimentare nu sunt lipsite nici de reacții adverse, nici de contraindicații.
Dacă avem pretenția de la un supliment alimentar că ne face bine, înseamnă că el are o acțiune farmacologică activă, iar dacă are o astfel de acțiune farmacologică activă ne așteptăm să aibă și reacții adverse sau anumite interacțiuni cu alte medicamente”, a transmis Țincu.
Majoritatea persoanelor care apelează la astfel de suplimente alimentare speră să vadă „efecte miraculoase” în legătură cu greutatea lor sau a stării de sănătate. Însă, acest lucru nu se întâmplă imediat.
„Oamenii vor să bea, să mănânce nesănătos și să ia o pastilă care să șteargă urmele acestor obiceiuri. Nu se poate, va trebui să plecăm de la schimbarea modului de viață și acesta trebuie să se îndrepte către un mod de viață sănătos”, a adăugat Radu Țincu.
Medicul Radu Țincu, toxicolog, a vorbit la Antena 3, cu ceva timp în urmă, despre intoxicația cu monoxid de carbon.
„L-ați numit foarte bine ucigașul tăcut, pentru că nu avem niciun fel de posibilitate de a detecta prezența monoxidului de carbon.
Nu are miros, nu-l putem vedea, nu determină niciun fel de reacție în primă instanță la adresa organismului.
Atunci când se acumulează, începe să nu mai poată transporta sângele oxigenul de care avem nevoie și se crează în mod surprinzător o reacție plăcută de somnolență.
Oamenii expuși la monoxid de carbon dezvoltă această somnolență. De cele mai multe ori se duc să se culce, crezând că e normal să se întâmple acest lucru și, din păcate, dacă nu sunt găsiți la timp, nu mai pot fi salvați.”, a spus medicul Radu Ţincu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…