Din cuprinsul articolului
Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie ce conțin, de fapt, conservele de pește pe care românii le consumă, fie ocazional, fie des. Deși nu sunt puțini cei care aleg să cumpere pește și să îl gătească.
„Nu desconsiderați conservele de pește”
„Conserva de pește, un produs care merită mai multă atenție. M-am gândit că nu strică să vă fac o mică recomandare: nu desconsiderați conservele de pește, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3.
Fie că este vorba de ton, sardine, șprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită!
Scăpați de mirosul peștelui în bucătărie, o luați ușor cu voi la birou, o mâncați ca atare sau o puneți peste o salată, paste, orez etc. Pentru doar câțiva lei primiți proteine de înaltă calitate, acizi grași esențiali (cu maxim de Omega-3) și toate mineralele importante.
Trebuie știut că o conservă mâncată cu tot cu oase (de ex. sardine) acoperă necesarul zilnic de calciu pentru un adult, calciu extrem de ușor de absorbit și de folosit în organism. Iar varianta în sos tomat favorizează și absorția fierului.
Prin urmare aveți toate motivele să tineți în cămară câteva conserve de pește. Sunt o soluție de rezervă sănătoasă și hrănitoare pentru zilele când nu aveți chef de gătit”, a precizat dr. Mihaela Bilic pe Facebook.
Conservele de pește cu cel mai scăzut nivel de mercur
Mercurul este un element chimic care se găsește în mod natural în mediul înconjurător și, uneori îl găsim și în alimente, cel mai adesea în conservele cu pește.