Din cuprinsul articolului
Un medic sugerează că o utilizare mai redusă a telefonului ar putea fi „foarte benefică” pentru sănătatea și bunăstarea ta.
De la un calendar care conține toate datele importante la o sursă de divertisment cu videoclipuri, muzică și imagini, telefoanele reprezintă acum mult mai mult decât un simplu mijloc de comunicare. Deși telefoanele inteligente vă pot face viața mult mai ușoară, beneficiile nu vin, din păcate, fără un cost. Dr. Michael Mosley a împărtășit faptul că simpla vedere a telefonului poate avea un impact negativ asupra puterii creierului tău.
Vorbind la podcastul său Just One Thing, medicul a spus: „Am o mărturisire de făcut. Am petrecut mult prea mult timp pe telefon”.
Dr. Mosley nu este singurul vinovat de utilizarea excesivă a dispozitivelor inteligente, pentru că, în general, adulții din Marea Britanie petrec în medie aproape trei ore pe zi cu telefonul.
Modalitatea ușoară care vă poate stimula puterea creierului
În timp ce micul dispozitiv vă poate ajuta să vă organizați sau să fiți la curent cu știrile din întreaga lume, există beneficii în a-l lăsa jos.
Gazda podcastului a explicat că luarea unei pauze de la telefon ar putea chiar să vă „stimuleze” puterea creierului.
Motivul pentru care un lucru atât de simplu și rentabil precum ascunderea unui telefon de tine însuți ar putea să îți completeze creierul se reduce la modul în care dispozitivele afectează această parte cea mai complexă a corpului uman.
Dr. Mosley l-a invitat pe profesorul Adrian Ward, de la Universitatea Texas din Austin, să ajute la rezolvarea puzzle-ului telefoanelor și al capacității cognitive.
Profesorul și echipa sa au efectuat cercetări pe studenți și pe smartphone-urile lor.
El a declarat: „Ambele au fost studiate de către un cercetător: „I-am pus pur și simplu să își pună propriile telefoane într-una dintre cele trei locații – fie pe biroul din fața lor, fie în buzunar sau în geantă, fie într-o cameră separată.
„Apoi i-am pus să facă o serie de teste cognitive.
„Cei care aveau telefoanele pe birou, în fața lor, s-au descurcat semnificativ mai prost decât cei care își lăsaseră telefoanele într-o altă cameră, chiar și atunci când nu le foloseau.”
Dr. Mosley a considerat această informație „șocantă”, realizând că „doar vederea telefonului poate avea un impact asupra puterii creierului”.
Profesorul Ward a explicat că motivul din spatele acestui impact puternic este cauzat de capacitatea cognitivă limitată a omului.
În timp ce lăsarea telefonului jos ar putea fi primul pas, această cercetare sugerează că nu ar trebui să țineți dispozitivul în aceeași cameră cu dumneavoastră. Și nici oprirea acestuia nu pare să ajute.