Sari la conținut

Un medic din SUA i-a dat soțului său două linguri de ulei de cocos în fiecare zi ca să trateze o boală cruntă. Ce s-a întâmplat după o lună

Dr. Mary Newport este medic neonatolog care a studiat literatura si cercetarile in domeniul bolii Alzheimer din ultimii 10 ani. Aceasta sustine ca sotul ei a demonstrat o imbunatatire importanta dupa ce i-a administrat in mod regulat ulei de cocos.

Sotul ei, Steve, in varsta de 58 de ani, a fost diagnosticat cu dementa progresiva, pentru mai mult de 5 ani. Rezultatele examenului RMN au aratat ca era foarte probabil sa dezvolte boala Alzheimer.

In timp, incepuse sa aiba lipsuri importante ale memoriei, cum ar fi sa nu tina minte unde erau lingurile sau cum sa ia apa din frigider. De asemenea incepuse sa dezvolte depresie. Depresia poate fi precursorul bolii Alzheimer.

Cand boala avansase considerabil, dr. Newport a decis sa incerce tratamentul cu ulei de cocos. A cumpar ulei de cocos virgin si i-a dat sotului ei 36 de grame (2 linguri) pe zi, timp de peste o luna. Rezultatele au fost incredibile.

Dupa o luna si jumatate, sotul ei era aproape recuperat.

Studii recente din 2011 au comparat contributia dietei in dezvoltarea bolii Alzheimer, si rolul colesterolului in creier. Creierul reprezinta doar 2% din masa corpului, dar contine 25% din totalul de colesterol. 1 din 4 Americani iau medicamente pentru colesterol (ca sa-l scada) si se pune intrebarea daca fortarea scaderii acestui colesterol in mod fortat si la nivelul creierului ar avea un rol in cresterea ratei de dezvoltare a bolii Alzheimer in ultimii ani.

Exista o corelatie intre rezistenta la insulina in creier si boala Alzheimer, asa incat unii clasifica aceasta ca “diabet tip 3”.

Dieta saraca in grasimi si bogata in carbohidrati ce ne-a fost recomandata de multi ani nu pare sa fie o dieta benefica in aceasta situatie.

Uleiul de cocos mai are si alte beneficii:

  • imbunatateste utilizarea insulinei in corp
  • creste colesterolul “bun” (HDL)
  • stimuleaza functia glandei tiroide
  • are rol de antioxidant si antibiotic natural
  • imbunatateste sanatatea pielii si a parului
Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel