Din cuprinsul articolului
În Cuba, îngrijirea sănătății este considerată un drept al omului pentru toți cetățenii; asistența medicală este, prin urmare, o prioritate națională. Politica de sănătate a Cubei pune accent pe prevenire, îngrijire primară, servicii în comunitate și participarea activă a cetățenilor.
Potrivit autorităților cubaneze, experiența cubaneză demonstrează influența angajamentului ideologic și a elaborării politicilor asupra furnizării de asistență medicală și promovează ipoteza că îngrijirea de înaltă calitate pentru toți cetățenii necesită investiții financiare masive.
În ciuda imaginii unui sistem medical care înflorește, o călătorie recentă în Cuba pare să contrazică autoritățile și să prezinte o realitate cruntă: farmacii goale de unde lipsesc medicamente esențiale, medici și farmaciști atât de prost plătiți încât au nevoie să lucreze și în alte industrii, dar mai ales să recomande pacienților tratamente naturiste, în lipsa medicamentelor.
Aproape 60% dintre bărbați și femei suferă de vene varicoase inestetice și dureroase la nivelul picioarelor.
Dacă aveți varice și nu sunt tratate, acestea pot duce la probleme grave numite insuficiență venoasă cronică. Aceste probleme pot include erupții cutanate, infecții, sângerări, răni sau cheaguri de sânge în picior. Dacă piciorul tău este deja umflat, aceste complicații vor fi mai severe.
Există multe tratamente pentru vene varicoase, dar majoritatea oamenilor încearcă să găsească și doresc să știe cum să trateze eficient problema cu remedii la domiciliu.
Din fericire, o asistentă medicală din Cuba dezvăluie rețeta pe care o puteți face acasă pentru a vă îmbunătăți starea venelor și pentru a ameliora unele dintre simptome.
„Dimineața pe stomacul gol se mestecă un cățel de usturoi și se iau 2 linguri de miere. Seara se bea un ceai de ghimbir!”, ne-a explicat asistenta medicală cubaneză.
Usturoiul nu este doar o opțiune perfectă atunci când vine vorba de adăugarea de aromă la mesele tale, ci oferă și o listă lungă de beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante puternice.
Usturoiul are un compus cunoscut sub numele de alicină, care ajută la scăderea nivelului de colesterol, previne coagularea sângelui și s-a dovedit că are proprietăți anticanceroase și antimicrobiene.
De asemenea, usturoiul are calorii scăzute, dar este foarte bogat în nutrienți.
Conține mangan, vitamina B6, seleniu și fibre. Este un amplificator natural al sistemului imunitar care ajută la combaterea infecțiilor. Un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi reduce numărul de răceli cu 63%.
Mierea organică sau crudă este plină de antioxidanți, enzime și minerale, inclusiv fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și seleniu.
De asemenea, este încărcată cu vitamina B6, tiamină, riboflavină și niacină. (Mierea industrială este, în general, procesată într-un mod în care căldura distruge aceste enzime naturale, vitamine și minerale.)
Mierea organică este, de asemenea, excelentă pentru a ajuta digestia.
Vitaminele și mineralele prezente în miere ajută la scăderea nivelului de colesterol și este o sursă excelentă de energie pentru corpul și mintea ta.
De asemenea, ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, deoarece îl puteți folosi ca înlocuitor pentru zahăr.
Și de parcă nu ar fi de ajuns, proprietățile sale antioxidante fac din miere un excelent aliat al sistemului imunitar.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…