Categories: Expertul zilei

Un medic dezvăluie ROLUL grăsimii în alimentație, iarna: Nu ne ferim de grăsime, fără nu ne e bine

ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică de ce trebuie să mărim cantitatea e grăsimi din mesele zilnice, iarna.

Apetitul nostru se schimbă când vine frigul. Ne ispitesc și ne e poftă de lucruri un pic mai consistente. Înainte să vină postul Crăciunului, am zis să fac o pledoarie pentru produsele din carne și pentru carnea împănată.

Rolul alimentelor grase în alimentație

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Grăsimea are rolul ei în alimentație. Foarte mult timp ne-a fost frică de grăsime și ne-am trezit că zahărul face mai mult rău, ne-a fost frică de făinoase și de tot ce înseamnă carbohidrați, Da, e adevărat, carbohidrații împreună cu grăsimea îngrașă, însă grăsimea nu trebuie exclusă din alimentație, mai ales acum, în sezonul rece.

Apropo de cărnuri, o s-o iau pe rând, pentru că nu seamănă o grăsime cu alta și ar fi bine să nu punem la colț grăsimea, așa, în bloc, mai ales grăsimea animală. Există această tendință să considerăm că grăsimea care este de origine vegetală are numai beneficii și cea animală are numai bube negre. Ei bine, nu!”, spune dr. Milic, potrivit Pro TV.

 

Importanța grăsimilor Omega 3

 

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

„Dacă vine vorba de grăsimea animală, o să pun pe primul loc, pe un piedestal, grăsimile Omega 3, pentru că sunt niște grăsimi esențiale. Organismul nostru are nevoie de ele zilnic și, culmea, bietul de el nu poate să le sintetizeze.

Aici există un mit care ne spune că luăm Omega 3 din semințe de in. Da, există Omega 3 în parte vegetală, însă organismul nostru e proectat să o asimileze mai bine din produsele de origine animală.

Deci lăsăm semințele să fie mâncate de găină, de păsărele, de peștii mici care mănâncă fitoplancton și noi luăm Omega 3-ul care a fost deja procesat animal și îl în ghițim și în procesăm extrem de eficient. Avem nevoie de Omega 3 în fiecare zi. Nu o să mâncăm pește în fiecare zi, însă, dacă mâncăm de două, trei ori pe săptămână, deja este foarte bine. Găsim Omega 3 și în gălbenușul de ou. Oul se întoarce în forță în sezonul rece. Avem nevoie și de pește gras, și de ou”, mai spune medicul specialist.

Page: 1 2

Recent Posts

Când cad primii fulgi de nea în Capitală? Cum va fi vremea la munte de Crăciun și Revelion

Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…

11 minute ago

10 alimente care NU trebuie păstrate niciodată în frigider

Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…

31 de minute ago

Noaptea magică în care se deschid cerurile. De Sfinții Mihail și Gavril pune asta sub pernă pentru a avea noroc și protecție.

În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…

51 de minute ago

Surpriză de la Casa de Pensii: pensiile pe noiembrie livrate mai devreme. Data când vor intra banii pe card

Casa de Pensii a anunțat o surpriză plăcută pentru pensionari în luna noiembrie, livrând primele…

o oră ago

Melania Trump, transformată total de operațiile estetice! Cum arăta Prima Doamnă a SUA în urmă cu 20 de ani?

Melania Trump, soția  președintelui american Donald Trump, a fost frecvent analizată și speculată în media…

2 ore ago

HOROSCOP. Zodii care au parte de NOROC și abundență pe 8 noiembrie

Horoscopul zilei de vineri, 8 noiembrie 2024, spune că nativii din zodiac au parte de…

2 ore ago

Citeste si: