Din cuprinsul articolului
„Dacă mergem mai departe la capitolul cărnuri, vreau să pun porcul mai sus decât vita. Avem în grăsimea de porc un tip de grăsime mai puțin saturată. Din cauza asta, mai aproape de uleiul de măsline de acizii grași mononesaturați, nu întâmplător putem mânca slăninuță, cubulețe mici cu un pic de pâine.
Mai greu cu grăsimea din vită. Noi, prin definiție, românii, suntem consumatori de carne de porc. Avem chimie bună cu ea. La capitolul genetică, 98% avem similarități. Putem spune că porcul este o carne albă, este încadrată alături de vițel și de carnea de pui și de curcan în cărțile de nutriție. Deci, de porc, numai de bine. Da, putem să consumăm carne de porc, chiar și cu un strop de grăsime”, mai spune medicul.
„La capitolul grăsimi vegetale, atenție mare la excesul de grăsime Omega 6, din nou o grăsime esențială pe care organismul o găsește în tot uleiul de floarea soarelui. Noi avem tendința să consumăm în exces. Spre deosebire de Omega 3, care este antiinflamatoare, Omega 6 este proinflamatoare. Atunci, degeaba mâncăm Omega 3 dacă nu reducem cantitatea de Omega 6. Să o lăsăm mai moale cu acest ulei de floarea soarelui și creștem consumul de pește gras, ou, chiar și o cărniță de porc. Bucata pe care o punem în tigaie trebuie să fie aleasă, să nu fie cea mai grasă din porc.
Nu ne ferim de grăsime, pentru că fără grăsime nu ne e bine”, conchide medicul specialist.
Page: 1 2
Tribunalul Timiș a decis miercuri condamnarea chirurgului Marinică Gașpar, fostul șef al Secției de Chirurgie…
Casa de Cultură a Studenților din București împreună și Societatea Cultural Artistică de Tineret ”Concret”…
Donald Trump este al doilea președinte din istoria Statelor Unite ale Americii care îndeplinește două…
Meteorologii ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Începând din acest weekend, temperaturile vor fi…
Slănina este un produs foarte sănătos, dar nu toată lumea îl poate consuma, relatează Dr.…
Minerva a arătat ce semne zodiacale își vor schimba viața la final de an. Au…