Sari la conținut

Un medic dezvăluie ROLUL grăsimii în alimentație, iarna: Nu ne ferim de grăsime, fără nu ne e bine

carne de porc
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Rolul grăsimii in alimentație

ROLUL grăsimii în alimentație. Dr. Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet și nutriție, explică de ce trebuie să mărim cantitatea e grăsimi din mesele zilnice, iarna.

Apetitul nostru se schimbă când vine frigul. Ne ispitesc și ne e poftă de lucruri un pic mai consistente. Înainte să vină postul Crăciunului, am zis să fac o pledoarie pentru produsele din carne și pentru carnea împănată.

Rolul alimentelor grase în alimentație

Mihaela Bilic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Grăsimea are rolul ei în alimentație. Foarte mult timp ne-a fost frică de grăsime și ne-am trezit că zahărul face mai mult rău, ne-a fost frică de făinoase și de tot ce înseamnă carbohidrați, Da, e adevărat, carbohidrații împreună cu grăsimea îngrașă, însă grăsimea nu trebuie exclusă din alimentație, mai ales acum, în sezonul rece.

Apropo de cărnuri, o s-o iau pe rând, pentru că nu seamănă o grăsime cu alta și ar fi bine să nu punem la colț grăsimea, așa, în bloc, mai ales grăsimea animală. Există această tendință să considerăm că grăsimea care este de origine vegetală are numai beneficii și cea animală are numai bube negre. Ei bine, nu!”, spune dr. Milic, potrivit Pro TV.

 

Importanța grăsimilor Omega 3

 

acizi grași omega-3 reduce riscul de a dezvolta demență
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

„Dacă vine vorba de grăsimea animală, o să pun pe primul loc, pe un piedestal, grăsimile Omega 3, pentru că sunt niște grăsimi esențiale. Organismul nostru are nevoie de ele zilnic și, culmea, bietul de el nu poate să le sintetizeze.

Aici există un mit care ne spune că luăm Omega 3 din semințe de in. Da, există Omega 3 în parte vegetală, însă organismul nostru e proectat să o asimileze mai bine din produsele de origine animală.

Deci lăsăm semințele să fie mâncate de găină, de păsărele, de peștii mici care mănâncă fitoplancton și noi luăm Omega 3-ul care a fost deja procesat animal și îl în ghițim și în procesăm extrem de eficient. Avem nevoie de Omega 3 în fiecare zi. Nu o să mâncăm pește în fiecare zi, însă, dacă mâncăm de două, trei ori pe săptămână, deja este foarte bine. Găsim Omega 3 și în gălbenușul de ou. Oul se întoarce în forță în sezonul rece. Avem nevoie și de pește gras, și de ou”, mai spune medicul specialist.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel