Din cuprinsul articolului
Un medic cunoscut din Botoșani a murit după ce a ieșit din gardă. Colegii săi trag un semnal de alarmă: „Este vorba de suprasolicitare!”
Vineri, 7 ianuarie, medicul botoșănean Ovidiu Nicolae Alexa, în vârstă de doar 46 de ani, a murit în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de colegii săi.
Coordonatorul UPU de al Spitalul din Dorohoi, județul Botoșani, a murit la scurt timp după ce a ieșit din gardă. Ovidiu Alexa ar fi ajuns acasă, unde i s-a făcut rău. A fost găsit de iubita sa, care este totcadru medical la același spital
Partenera de viață a alertat cadrele medicale, sunând la numărul de urgență 112. Mai mulţi medici şi asistenţi din cadrul Spitalului au intervenit de urgenţă. Au încercat să-l resusciteze timp de o oră şi jumătate, însă, din păcate, eforturile lor s-au dovedit a fi zadarnice.
Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”. El avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.
Medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi, a declarat că medicul Ovidiu Nicolae Alexa a decedat în urma unui infarct şi nu a putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare îndelungate făcute de colegii săi.
„A fost un om deosebit. A muncit enorm pentru spital, pentru pacienți, a salvat sute de vieți. Din păcate el s-a pierdut și din cauza muncii, a stresului de zi cu zi.
Decesul colegului nostru este o dovadă în plus a stresului și epuizării personalului medical în această perioadă. Din păcate, inima unor colegi cedează. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace”, a declarat pentru Realitatea Dorohoiană, medicul Valerian Andrieș.
La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, care efectuează gărzi şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Dorohoi, susţine că decesul trebuie pus pe seama epuizării la locul de muncă.
Suprasolicitarea cadrelor medicale este consecința firească a activităţilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19, susțin medicii.
„Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a subliniat Adăscăliţei.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…