Trei simptome ce pot anunța prezența cancerului.Vara poate fi o perioadă dificilă pentru pacienții cu cancer, exacerbând simptomele deja existente, potrivit unui medic celebru.
În timp ce temperaturile ridicate oferă ocazia perfectă de a profita la maximum de timpul petrecut în aer liber – fie că mergeți la plaja locală sau faceți un picnic în parcul preferat – acestea ar putea, de asemenea, să agraveze problemele de sănătate subiacente.
Dr. Deborah Lee: căldura ar putea avea un impact asupra simptomelor cancerului.
„Cancerul cauzează o varietate de simptome nefericite, dintre care multe dintre ele sunt susceptibile de a se agrava în lunile de vară. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile ridicate cresc riscul a trei afecțiuni – deshidratare, sensibilitate cutanată și infecții”, spune medicul celebru din Marea Britanie.
Doctorul a explicat că aceste trei probleme pot fi legate de orice tip de cancer, dar sunt mai frecvente în cazul cancerelor care au avansat sau s-au răspândit.
Deshidratare
Pacienții cu cancer se luptă adesea cu simptome debilitante, inclusiv greață și vărsături, care îi pot lăsa cu un apetit scăzut și reticență la băutură.
„În timpul verii fierbinți, cu toții suntem sfătuiți să ne creștem aportul de lichide la trei litri pe zi, dar acest lucru poate să nu fie posibil pentru cei cu cancer. În plus, chimioterapia și radioterapia pot afecta funcția renală, ceea ce perturbă și mai mult echilibrul fluidelor”, mai spune medicul specialist.
Dr. Lee a recomandat să fie atenți la simptomele deshidratării, inclusiv gura uscată, buzele crăpate, oboseală, amețeli, dureri de cap și eliminarea mai puțină urină.
Sensibilitate cutanată
Chimioterapia este cunoscută pentru lista sa lungă de efecte secundare nedorite, iar pielea este și ea afectată, potrivit express.co.uk.
„O consecință a chimioterapiei este o sensibilitate crescută a pielii la efectele radiațiilor UV. Mulți pacienți bolnavi de cancer au pielea uscată, cu mâncărimi, iar expunerea la soare poate agrava aceste simptome. De asemenea, aceștia prezintă un risc crescut de arsuri solare.
Uneori, pacienții pot dezvolta reacții fotoalergice, ceea ce înseamnă că dezvoltă o erupție cutanată după expunerea la soare pe zone neexpuse la soare.”, explică medicul.
Risc crescut de infecție
Un alt efect secundar nedorit al chimioterapiei este că pacienții au adesea un număr scăzut de globule albe, ceea ce îi expune la un risc crescut de infecție.
Îngrijorător este faptul că unele microorganisme se reproduc mai repede în lunile de vară, ceea ce reprezintă un risc mai mare de infecții, cum ar fi gastroenterita, potrivit medicului.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…