Categories: Ştiri sănătate

Un medic avertizează în legătură cu pericolul care ne paște vara asta din cauza neglijenței autorităților. ”Să nu vorbim doar de valul doi de COVID-19”

Din cuprinsul articolului

Pericolul care ne paște vara asta. Dr. Adina Alberts avertizează în legătură cu bolile periculoase transmise de țânțari și șobolani, mai ales că autoritățile au neglijat programul de dezinsecție și deratizare. 

”Țânțarii, gândacii și șobolanii răspund și ei la autoizolarea impusă pe perioada pandemiei COVID-19?
Altfel nu găsesc nicio explicație pentru faptul că în luna martie nu s-a început programul de dezinsecție și deratizare la nivelul Capitalei. Și, probabil, în țară situația este identică.
Acești dăunători, purtători și propagatori de boli infecțioase, nu sunt și nu au fost niciodată de neglijat! Ratarea acestui start ne garantează un sezon cald, plin de prezența lor.
Poate ar fi bine ca medicii angrenați în prima linie de comunicare publică, să ne vorbească nu doar despre valul 2 al SARS-CoV-2, ci și despre West Nile transmis de țânțari, despre bolile transmise de șobolani, de boli grave precum Leptospiroza sau Coriomeningita limfocitară.
De Hantavirus ați auzit?! Este transmis și acesta de șobolani. O metodă de infectare poate fi și inhalarea. Are aceeași simptomatologie COVID-19, doar că perioada de incubație e de 5 săptămâni, iar rata mortalității este de 38%,” scrie dr. Adina Alberts pe pagina de Facebook.

Pericolul care ne paște vara asta

Virusul West Nile este periculos pentru că poate fi un declanșator unor afecțiuni serioase, de fapt acestea fiind cele care duc la deces. Principala sa cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați.

Virusul West Nile are o perioadă de incubație de 3 până la 14 zilei de la contactarea sa. În acest interval apar primele simptome, doar că, în funcție de organism și de rezistența acestuia, acestea pot fi diferite.

Unele persoane poat avea simptome severe – fac meningită sau encefalită. Ele sunt: febră puternică, dureri chinuitoare de cap, înepenirea gâtului, dezorientare, comă, tremor și convulsii, slăbiciune musculară, probleme de vedere, amorțeală și chiar paralizie. În acest caz, efectele neurologice pot fi permanente, recuperarea este lungă și anevoioasă. În caz că le aveți, trebuie să vă prezentați de urgență la camera de gardă a unui spital de boli infecțioase!

Recent Posts

Ce înseamnă dacă visezi că zbori. Semnificații ascunse care te-ar putea ajuta

Ce înseamnă dacă visezi că zbori. Visele în care zbori sunt destul de comune și…

14 minute ago

Singura zodie care deține o super putere prin care transformă orice dorință în realitate

Zodie cu o super putere. Unii oameni par să aibă un talent special pentru a…

33 de minute ago

Tipul de masaj care poate preveni cancerul, potrivit studiilor

Un tip de masaj cu potențial preventiv pentru cancerul de sân atrage din nou atenția,…

53 de minute ago

Schema inedită cu care un român a câștigat marele premiu la loto

Schema inedită cu care un român a câștigat marele premiu la loto. Joi seara, Galațiul…

o oră ago

8 alimente pe care nu ar trebui să le oferi copilului tău

Alimente interzise copiilor. O dietă sănătoasă pentru copilul tău trebuie să conțină alimente precum fructe,…

2 ore ago

Cele mai frecvente greșeli de autodiagnosticare. De la folosirea în exces al lui Dr. Google, la automedicație și confundarea simptomelor comune

Cele mai frecvente greșeli de autodiagnosticare. Autodiagnosticarea poate părea o soluție rapidă și convenabilă atunci…

2 ore ago

Citeste si: