Din cuprinsul articolului
Un „semnal de alarmă” pentru cancer poate apărea în timpul nopții, atunci când dormi, potrivit unui medic.
Simptomele cancerului nu sunt întotdeauna cele mai ușor de depistat, bifând fiecare semn din listă. Acest lucru înseamnă că este esențial să știi ce să cauți. Un semn, care indică afecțiunea mortală, ar putea apărea în timpul nopții, potrivit unui medic.
Dr. Deborah Lee, de la Dr Fox Online Pharmacy, a declarat: „Multe simptome ale cancerului pot părea mai grave noaptea.
„Există unele dovezi că celulele canceroase ar putea crește mai repede peste noapte, deși sunt necesare mai multe cercetări.”
Medicul a explicat că „cel mai frecvent” simptom care lovește în această perioadă este hiperhidroza de somn.
Cel mai frecvent simptom al cancerului care se manifestă noaptea
Hiperhidroza de somn, sau transpirațiile nocturne, sunt ceea ce medicii de familie numesc „un simptom de semnal de alarmă”, potrivit expertului.
Ea a spus: „Acesta este un simptom potențial grav care ar putea însemna că există o boală de bază semnificativă.
„Aceste transpirații sunt adesea atât de severe încât îmbibă lenjeria de pat, astfel încât persoana care suferă trebuie să se ridice, să facă duș și să schimbe lenjeria de pat.”
Dr. Lee a explicat că nu ar trebui să luați cu ușurință transpirațiile nocturne, mai ales dacă acestea sunt:
- Persistente (apar în majoritatea nopților sau mai mult de o dată pe noapte)
- vă trezesc din somn
- Atât de severe încât sunteți ud și trebuie să vă ridicați din pat pentru a face duș și a schimba lenjeria de pat
- sunt însoțite de febră.
Hiperhidroza în somn, simptom revelator al leucemiei
În timp ce cancerele de rinichi, ficat și ovare pot prezenta acest semn, hiperhidroza în somn este un simptom revelator al leucemiei (cancer de sânge) și al limfomului (cancer al sistemului limfatic).
„Alte simptome asociate sunt febra, pierderea inexplicabilă în greutate, mâncărimi ale pielii și oboseală”, a declarat Dr. Lee.
În ciuda faptului că transpirațiile nocturne sunt considerate un semnal de alarmă pentru cancer, acestea ar putea să nu indice întotdeauna afecțiunea mortală.
Medicul a spus: „Există multe alte cauze ale transpirațiilor nocturne care nu se datorează cancerului – de departe cele mai frecvente sunt bufeurile și transpirațiile nocturne de la menopauză, de exemplu”.
Cu toate acestea, Dr. Lee a subliniat că este important ca orice simptome persistente și neobișnuite să fie verificate de un medic.