Din cuprinsul articolului
Colon încărcat simptome. Doctorul Cătălin Luca (dr-catalin-luca.ro), consideră că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitori ai ţărilor dezvoltate sunt afectaţi de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.
De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduuri metabolice! Aceste incrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un ”perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea noastră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.
Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate (ficat, vezica biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului.
La temperatura de 37 grade C, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, inclusiv cancer. Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon determină slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angină, sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele având originea în colon se răspândesc în tot corpul pe cale sanguină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.
– stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar scăzut
– digestie proastă: balonări, diaree, constipație, grețuri
– respirație îngreunată, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă
– obezitate sau abdomen proeminent
– insomnii, cearcăne pronunțate
– păr casant, piele uscată, acnee
– dureri de cap sau de spate
– paraziți intestinali
O recomandare majoră a doctorului Catalin Luca cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne. O alimentatie sănătoasă de tip vegetarian, lipsită de toxine, aditivi sau grăsimi contribuie la sănătatea organismului și bineînțeles la cea a colonului.
Cel mai indicat pentru curățarea lui este o dietă bogată în fibre vegetale, care acționează ca niște adevărate ”mături” pentru colon, curățând deșeurile de pe pereții acestuia. O cantitate de minim 35 g de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…