Din cuprinsul articolului
Un medic a dezvăluit că un mic dejun adecvat constă din proteine, grăsimi și carbohidrați de înaltă calitate. Specialistul definește ouăle fierte moi ca opțiune ideală pentru un mic dejun sănătos – proteina de înaltă calitate din acest fel de mâncare este absorbită de organism aproape 100 la sută.
„Albusul de ou de pui este unul dintre cele mai bune din punct de vedere al compozitiei de aminoacizi. Un ou fiert reține, de asemenea, vitamine și antioxidanți benefici, inclusiv colina, o componentă esențială a creierului care se găsește în gălbenuș. În gălbenuș sunt concentrate nutrienții, grăsimile și vitaminele, acesta trebuie menținut lichid fără a suferi un tratament termic semnificativ”, spune dr. Oleg Baio.
Medicul gastroenterolog adaugă că un mic dejun sănătos include și consumul de lapte și produse din lapte acru. Laptele (în absența intoleranței) furnizează organismului vitamina D, potasiu, calciu – substanțe utile pentru menținerea funcțiilor active ale sistemului imunitar și cardiovascular.
Produsele lactate fermentate sunt probiotice care îmbunătățesc digestia și starea microflorei intestinale. În ceea ce privește carbohidrații sănătoși, specialistul recomandă consumul de paste sau pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz „grunier”, care necesită un timp lung de gătire, sau terci de hrișcă ca sursă de mic dejun. Legumele tăiate într-o salată și stropite cu ulei nerafinat (peste un ou sau pâine) sau adăugate într-o omletă sunt, de asemenea, opțiuni grozave.
Ouăle sunt bogate în proteine, așa că au un efect benefic asupra acelor bărbați care sunt angajați în muncă fizică: consumul lor ajută la menținerea masei musculare, deoarece proteinele sunt un material de construcție pentru țesutul muscular.
În plus, vitaminele B, A, E, lecitina, acizii grași și alte componente care fac parte din compoziția produsului comentat îmbunătățesc potența. Oul este un produs foarte hrănitor cu conținut scăzut de calorii.
Datorită acestui lucru, ajută în lupta împotriva excesului de greutate, deoarece păstrează sațietatea pentru o lungă perioadă de timp. În plus, oul are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea depresiei, a epuizării nervoase și a oboselii cronice.
De asemenea, consumul acestuia reduce riscul de a dezvolta cancer mamar.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…