Din cuprinsul articolului
Vinul fiert este o băutură de iarnă preferată de mulți. Toate condimentele și citricele, inclusiv portocalele, lămâile, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și cuișoarele, sunt ideale pentru prepararea sa, spune nutriționistul Dr. Vasilisa Ponomareva.
Medicul a dat și un răspuns la această întrebare. Potrivit doctorului Ponomareva, vinul fiert poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol.
Atunci când este consumată cu moderație, substanța resveratrol din vin poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, deoarece acționează ca o barieră împotriva oricăror toxine din organism. Compușii toxici sunt cei care pot provoca formarea cheagurilor de sânge.
Vinul roșu, care este principalul ingredient pentru fabricarea vinului fiert, ajută la reducerea riscului de boli de inimă, deoarece conține antioxidanți. Aceste substanțe ajută la combaterea oricărei boli și la întărirea sistemului imunitar.
Toate acestea contribuie la scăderea nivelului ridicat de colesterol și, în general, fac ca vinul să fie mai benefic pentru a fi consumat cu moderație, explică Dr. Ponomareva.
Scorțișoara este un alt ingredient inclus în vinul fiert care poate ajuta la scăderea colesterolului. Acest condiment are capacitatea de a reduce inflamațiile și umflăturile.
Dr. Ponomareva împărtășește, de asemenea, rezultatele unui studiu. Potrivit acestora, participanții care au luat un supliment cu ingrediente din vin roșu au avut o reducere de 9% a nivelului de colesterol „rău”. Persoanele cu un nivel ridicat de colesterol au avut o scădere și mai mare – de 12%.
Mirosul lui dulce și aroma te ajută să te încălzești în aceste luni reci la târgurile de Crăciun, deși este foarte tipic să-l bei acasă cu prietenii, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă.
În timp ce sorbiți din vin fiert pentru a vă menține cald în acest sezon de iarnă, aflați despre aceste 5 beneficii pentru a-l savura și mai mult.
Acest lucru este susținut și de un studiu realizat la Virginia Tech Carilion Research Institute. Cercetătorii au descoperit că vinul fiert conține resveratrol, un compus polifenolic care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire al organismului.
Un studiu publicat în revista Molecules transmite că atunci când consumi vin în cantități moderate, acesta se poate dovedi a fi o sursă bună de antioxidanți care pot ajuta la reducerea stresului cardiovascular.
Conținutul de resveratrol din vin este, de asemenea, benefic pentru memorie. Un studiu realizat la Centrul Medical al Universității Georgetown a constatat că acest compus vă poate proteja împotriva bolii Alzheimer.
Un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie a mai descoperit că riscul de a răci a fost redus cu aproape 40% atunci când participanții au băut vin timp de un an. Asigurați-vă că practicați moderația, deoarece consumul în exces vă poate slăbi și sistemul imunitar.
Dacă toate aceste beneficii nu au fost suficiente, atunci, conform unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, femeile care consumau aproximativ 11 grame de vin pe zi au raportat o densitate minerală osoasă mai bună, în comparație cu cele care nu beau sau care consumă mult.
Suntem siguri că aceste beneficii pentru sănătate v-au umplut de entuziasm și abia așteptați să beți câteva pahare de vin fiert, dar amintiți-vă că moderarea este cheia. Bea inteligent și rămâi sănătos!
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…