Din cuprinsul articolului
Beneficiile migdalelor pentru sănătate. Migdalele sunt utilizate pe scară largă nu numai în gătit, ci șipentru diverse tratamente cosmetice. Ele nu au doar o compoziție bogată de vitamine, ele au la bază o istorie bogată care datează de mii de ani. Dar și astăzi, efectele lor benefice asupra organismului și sănătății continuă să facă obiectul unui interes științific sporit.
Potrivit medicilor, sunt utile în primul rând datorită conținutului mare de proteine vegetale, uleiuri, compoziția bogată de micro și macroelemente: vitaminele B, E, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, cobalt, mangan, seleniu. , crom și zinc.
Migdalele ajuta la prevenirea diabetului de tip II
„Magneziul pe care îl conțin controlează nivelul zahărului din sânge. De exemplu, ele pot ajuta la prevenirea diabetului de tip II. Într-un studiu, 20 de persoane cu această afecțiune au mâncat 60 de grame de migdale pe zi timp de 12 săptămâni, ceea ce a dus la scăderea glicemiei și a lipidelor”, spune expertul.
Redus nivelul de LDL
„Un factor de risc pentru bolile de inimă este nivelul ridicat de lipoproteine cu densitate joasă (LDL) în sânge, care sunt principalii purtători de colesterol în organism. Un studiu pe 65 de persoane cu prediabet a constatat că o dietă care conține 20% din caloriile din migdale a redus nivelul de LDL cu o medie de 12,4 mg/dL”, a adăugat nutriționistul.
Alte proprietăți utile ale migdalelor
„Conținutul de minerale precum calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc ajută la asigurarea rezistenței țesutului osos, care este deosebit de important pentru bătrâni și femei în timpul menopauzei”, spune dr. Lidia Kvashnina.
Această nucă poate fi un bun plus la dieta ta de slăbire
În plus, unele studii arată că consumul acestuia îți poate stimula ușor metabolismul, mai spune expertul. De asemenea, medicul adaugă că după o serie de studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că consumul regulat de vitamina E, care se găsește în cantități mari în această nucă, reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer și boala
Care sunt posibilele efecte secundare ale consumului acestei nuci?
Consumul său excesiv poate cauza probleme digestive datorită conținutului ridicat de proteine. De asemenea, această nucă este un produs bogat în calorii. Dacă este consumat în cantități mari, pot apărea kilograme în plus.
Mâncarea excesivă poate provoca flatulență, diaree și dureri de cap. Contraindicațiile pentru consumul acestuia sunt afecțiuni precum intoleranța individuală, obezitatea, ritmul cardiac rapid, tulburările intestinale (deoarece acest produs este bogat în proteine și fibre, care pot provoca tulburări precum greață și vărsături, umflături și dureri abdominale). Nu ar trebui să mănânci nuca necoaptă, deoarece te poți otrăvi din cauza conținutului ridicat de cianură, citează Healthshots.