Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iaşi a fost încadrat, începând din luna iulie, în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare şi a Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii.
În urma evaluării indicatorilor şi standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii (ANMCS), instituţia aflată în subordinea Guvernului care supraveghează managementul calităţii în Sănătate, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi a obţinut încadrarea maximă acordată până în prezent pentru unităţile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81%.
Conform unui comunicat de presă, această certificare recunoaşte eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate şi în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 14.000 de pacienţi din regiunea Moldovei, care trec anual pragul acestei unităţi sanitare de nivel III, cu un număr de 410 paturi.
În spital sunt tratate inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică-ginecologie şi în viitor aria serviciilor se va extinde şi în ginecologia oncologică. Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuţi anual şi dispune de specialiştii şi dotările necesare îngrijirii cazurilor dificile, cum ar fi prematurii şi nou-născuţi cu diverse patologii.
„Nivelul de acreditare obţinut, care ne plasează în topul spitalelor la nivel naţional, este rezultatul eforturilor întregii echipe a unităţii sanitare pe care o manageriez şi demonstrează încă o dată preocuparea noastră permanentă de a asigura servicii medicale de calitate şi în condiţii de siguranţă pacienţilor noştri.
Acest rezultat ne ambiţionează să continuăm proiectele de modernizare şi eficientizare a serviciilor medicale, inclusiv ale celor acordate în ambulatoriul integrat. Aceste proiecte au ca ţintă îmbunătăţirea propriei performanţe – creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor.
Pentru a cultiva şi a susţine calitatea în sănătate şi pentru a motiva suplimentar furnizorii de servicii medicale sperăm ca în curând nivelul de acreditare să fie un indicator în finanţarea spitalelor de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi, Robert Dancă.
Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” Iaşi s-a plasat, la nivel naţional, pe primul loc între spitalele publice care au fost evaluate pozitiv de către pacienţi pentru calitatea serviciilor medicale.
Aceeaşi sursă citată de Agerpres menţionează că în România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.
România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Cel mai probabil, spitalele regionale care urmează să fie construite vor putea primi această categorie.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…