Din cuprinsul articolului
Probabil că știți expresia familiară: „Un măr pe zi îl ține pe doctor la distanță”.
În timp ce fraza a fost inventată pentru prima dată în 1913, ea s-a bazat pe un proverb Pembrokeshire care a apărut în 1866.
De fapt, revista Notes and Queries a fost prima care a publicat citatul original: „Mănâncă un măr când te culci și vei împiedica doctorul să-și câștige pâinea”.
Deși cercetările arată că consumul mai multor mere nu poate fi asociat cu mai puține vizite la medic, adăugarea merelor în dieta ta poate ajuta la îmbunătățirea mai multor aspecte ale sănătății tale.
Acest articol analizează mai îndeaproape dacă consumul unui măr pe zi poate ajuta cu adevărat la ținerea medicului la distanță.
Merele au fost asociate cu o serie de beneficii care ar putea ajuta la promovarea sănătății pe termen lung.
Merele sunt încărcate cu substanțe nutritive importante, inclusiv fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.
În special, vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a neutraliza compușii dăunători cunoscuți sub numele de radicali liberi și protejează împotriva bolilor.
Merele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți precum quercetina, acidul cafeic și epicatechina.
Studiile arată că consumul mai multor mere ar putea fi asociat cu un risc mai scăzut de apariție a mai multor afecțiuni cronice, inclusiv boli de inimă.
De fapt, un studiu efectuat la peste 20.000 de adulți a constatat că consumul unor cantități mai mari de fructe și legume cu carne albă, inclusiv mere, a fost legat de un risc mai mic de accident vascular cerebral.
Acest lucru se poate datora prezenței flavonoidelor găsite în mere, care sunt compuși despre care s-a demonstrat că reduc inflamația și protejează sănătatea inimii.
Merele sunt, de asemenea, încărcate cu fibre solubile, care pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, ambii factori de risc pentru bolile de inimă.
Merele conțin mai mulți compuși care pot ajuta la prevenirea formării cancerului, inclusiv antioxidanți și flavonoizi.
Conform unei revizuiri a 41 de studii, consumul unei cantități mai mari de mere a fost asociat cu un risc scăzut de a dezvolta cancer pulmonar.
Un alt studiu a observat rezultate similare, raportând că consumul de mai multe mere era legat de un risc mai mic de cancer colorectal.
Alte cercetări sugerează că o dietă bogată în fructe și legume ar putea proteja împotriva cancerului de stomac, colon, plămâni, cavitate bucală și esofag.
Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua efectele potențiale anticancer ale merelor și pentru a determina dacă pot fi implicați alți factori.
Merele au fost, de asemenea, legate de alte câteva beneficii pentru sănătate care ar putea ajuta la menținerea medicului departe:
Consumul unui măr în fiecare zi este puțin probabil să vă dăuneze sănătății.
Cu toate acestea, consumul de mere multiple în fiecare zi poate provoca mai multe efecte secundare adverse.
În special, creșterea rapidă a aportului de fibre într-o perioadă scurtă de timp poate provoca simptome precum gaze, balonare și dureri de stomac.
La fel ca alte fructe, merele conțin, de asemenea, o doză bună de carbohidrați în fiecare porție. Deși aceasta nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor, cei care urmează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau ketogenici vor avea nevoie să-și modereze aportul de mere.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…