Un măr pe zi ține doctorul departe!

Datorită conținutului crescut de antioxidanți și fitonutrienți, merele previn dezvoltarea cancerului, a hipertensiunii, a diabetului și a bolilor de inimă.

Merele conțin următorii nutrienți importanți:

  • Vitamina C – un antioxidant natural puternic ce crește rezistența organismului la infecții și protejează împotriva efectelor dăuntoare ale radicalilor liberi, potrivit University of Maryland Medical Center.
  • Complexul de vitamie B (riboflavină, tiamină și vitamina B 6) – aceste vitamine sunt cheia menținerii sănătății globulelor roșii și a sistemului nervos.
  • Fibre alimentare – potrivit National Health Service, o dietă bogată în fibre previne dezvoltarea bolilor și creșterea colesterolului rău.
  • Fitonutrienți – merele sunt bogate în compuși polifenolici. Acești fitonutrienți protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
  • Minerale precum calciu, potasiu și fosfor.

Mai multe cercetări sugerează că merele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă.

Merele mențin creierul sănătos și previn demența

Conțin un antioxidant denumit quercetină care reduce moartea celulară cauzată de oxidarea și inflamarea neuronilor, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Quebec.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit că merele protejează neuronii împotriva stresului oxidativ, reducând astfel riscul de boli neurodegenerative precum Alzheimerul.

Reduc riscul apariției accidentului vascular cerebral (AVC)

Un studiu care a inclus 9 208 de bărbați și femei a scos la iveală că cei care au mâncat mai multe mere pe o perioadă de 28 de ani au avut cel mai mic risc de AVC.

Scad colesterolul rău

Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida au demonstrat că merele sunt într-adevăr alimente minune. Ei au descoperit că femeile în vârstă care mănâncă mere în fiecare zi au un nivel de colesterol rău cu 23% mai scăzut și cu 4% mai mult colesterol bun.

Reduc riscul de diabet

Merele scad, de asemenea, și riscul de diabet. Un studiu care a inclus 187.382 persoane a arătat că cei care mănâncă trei porții de mere, struguri, fructe de pădure sau pere, pe săptămână își reduc cu 7% riscul de diabet de tip 2.

Combat cancerul de sân

Un măr pe zi ajută la prevenirea cancerului de sân, conform unei serii de studii realizate la Universitatea Cormell.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

7 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

8 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: