Sari la conținut

Un măr pe zi ține doctorul departe, dar prea multe mere pot face rău. Află care sunt efectele secundare ale consumului de mere

mere
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Consumul de mere îți favorizează slabirea

Un măr pe zi ține doctorul departe, dar prea multe mere pot face rău. Află care sunt efectele secundare periculoase ale consumului prea mare de mere.

Încă din copilărie, ni s-a spus tuturor, „un măr pe zi, ține doctorul departe” și chiar așa este.

Fructul delicios și suculent este plin de substanțe nutritive uimitoare și fibre alimentare care reglează intestinul și sistemul digestiv.

Sursa foto: Shelley Pauls/unsplash

Un măr pe zi ține doctorul departe, dar prea multe mere pot face rău. Câte mere trebuie consumate într-o zi?

Merele sunt încărcate cu vitamine și potasiu și oferă putere sistemului imunitar.

Cu toate acestea, consumul de prea mare de mere ne poate afecta sănătatea. De asemenea, poate provoca o mulțime de probleme digestive. Potrivit medicilor, doar două mere pe zi sunt grozave pentru sănătate.

Află care sunt efectele secundare periculoase ale consumului prea mare de mere

Fiind bogate în carbohidrați, merele oferă energie instantanee, ceea ce le face cea mai bună gustare înainte de antrenament. Cu toate acestea, prea multe mere pot cauza următoarele probleme:

1. Probleme digestive: Bogate în fibre, merele, dacă sunt consumate excesiv, pot duce la balonare și constipație. În medie, o persoană are nevoie de maximum 70 de grame de fibre într-o zi.

2. Fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge: Fiind bogate în carbohidrați, merele sporesc energie împreună cu o creștere a dispoziției din cauza serotoninei. Cu toate acestea, provoacă unele fluctuații mari ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce vă face să aveți poftă de mai mult zahăr. Medicii cred că persoanele cu sănătate metabolică precară și diabeticii suferă de sensibilitate proastă la insulină dacă consumă fructe.

3. Merele sunt bogate în pesticide: Merele au cel mai mare conținut de pesticide în ele. Pesticidul difenilamină, un compus chimic găsit în mere, a fost interzis de Uniunea Europeană deoarece este un potențial cancerigen.

4. Poate duce la creșterea în greutate: Potrivit experților în sănătate, consumul de prea multe mere te poate face să te îngrași. Merele sunt bogate în carbohidrați și consumul multor nu va lăsa organismul să ardă caloriile de care are nevoie pentru a pierde sau a menține greutatea scăzută.

5. Poate deteriora dinții: Merele au un conținut ridicat de acid. Medicii cred că consumul de prea multe mere poate cauza mai multe probleme dentare decât consumul de suc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel