Categories: Stil de viaţă

Un ingredient pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă

Un ingredient banal pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă. Vezi despre ce este vorba. Secret oferit de marii bucătari.

Ingredient care poate face carnea să se topească în gură

Poate nu știți, dar există un ingredient care poate face carnea mai fragedă și mai suculentă. Dacă îl adaugi în carne în timpul gătitului, va căpăta o crustă aurie și va deveni mult mai fragedă.

Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utile ingrediente din toate casele, care devine, de multe ori, indispensabil. Pe lângă că rezolvă aproape orice problemă, este indicat să îl adaugi și în unele preparate culinare, mai ales presărat peste carne. Acesta este unul dintre secretele de care marii bucătari se folosesc cel mai des, pentru a găti cele mai delicioase preparate din carne.

Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Va face carnea tocată delicioasă și cu greu vă veți permite să gătiți fără ea. Cel mai bun dintre toate este că aproape că nu există o gospodină care să nu o aibă în bucătărie, ceea ce înseamnă că nu va trebui să dai bani în plus.

Carnea cu ea este mai fragedă și formează o crustă maronie suculentă când o gătești.

Despre ce ingredient este vorba?

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Efectul acestei substanțe asupra cărnii este simplu și clar. Când adăugăm bicarbonat de sodiu în carnea tocata, aceasta își schimba structura, face carnea mai frageda și contribuie la formarea unei cruste aurii in timpul gătirii.

Acest ingredient folosit de marii bucătari crește nivelul pH-ului din carnea tocată, astfel carnea devine mai fragedă. În plus, bicarbonatul de sodiu ajută la reținerea mai bine a umezelii din carne, făcând-o mai suculentă.

Înainte de a găti, adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu la 500 de grame de carne tocată. Se amestecă bine tocată pentru a distribui ingredientul și se lasă să stea 15 minute.

Prăjiți sau fierbeți carnea tocată ca de obicei. Această metodă funcționează excelent și pentru chifteluțe.

Potrivit specialiștilor, metodă funcționează nu numai cu carnea de vită, ci și cea de carnea de porc sau pui.

Recent Posts

STUDIU. Microbii din gură reflectă stilul de viață ales

Un studiu condus de biologii de la Penn State a descoperit că stilul de viață…

9 minute ago

TOP 5 băuturi naturale care întăresc sistemul imunitar în sezonul rece

Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se…

39 de minute ago

Sistem inteligent pentru igiena mâinilor la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unitate spitalicească aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, a…

o oră ago

Horoscop weekend 9-10 Noiembrie 2024. Berbec, ești pregătit pentru o schimbare de ritm. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop weekend 9-10 Noiembrie 2024. Berbec, ești pregătit pentru o schimbare de ritm. Previziuni pentru…

2 ore ago

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai frumoase partituri

O seară de operă la teatru: Spectacol unic ce oferă publicului unele dintre cele mai…

2 ore ago

Vești pentru SENIORI. Șeful CNPP spune cu cât va crește fiecare pensie de pe 1 ianuarie 2025

Vești pentru SENIORI. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a anunțat spune…

3 ore ago

Citeste si: