Sari la conținut

Un ingredient pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă

carne
Sursa foto: pexel.com
ingredient pentru carne

Un ingredient banal pe care îl aveți deja în bucătărie face carnea de vită suculentă și delicioasă. Vezi despre ce este vorba. Secret oferit de marii bucătari.

Ingredient care poate face carnea să se topească în gură

Poate nu știți, dar există un ingredient care poate face carnea mai fragedă și mai suculentă. Dacă îl adaugi în carne în timpul gătitului, va căpăta o crustă aurie și va deveni mult mai fragedă.

Cu toții știm că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai utile ingrediente din toate casele, care devine, de multe ori, indispensabil. Pe lângă că rezolvă aproape orice problemă, este indicat să îl adaugi și în unele preparate culinare, mai ales presărat peste carne. Acesta este unul dintre secretele de care marii bucătari se folosesc cel mai des, pentru a găti cele mai delicioase preparate din carne.

carne tocata
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Va face carnea tocată delicioasă și cu greu vă veți permite să gătiți fără ea. Cel mai bun dintre toate este că aproape că nu există o gospodină care să nu o aibă în bucătărie, ceea ce înseamnă că nu va trebui să dai bani în plus.

Carnea cu ea este mai fragedă și formează o crustă maronie suculentă când o gătești.

Despre ce ingredient este vorba?

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Efectul acestei substanțe asupra cărnii este simplu și clar. Când adăugăm bicarbonat de sodiu în carnea tocata, aceasta își schimba structura, face carnea mai frageda și contribuie la formarea unei cruste aurii in timpul gătirii.

Acest ingredient folosit de marii bucătari crește nivelul pH-ului din carnea tocată, astfel carnea devine mai fragedă. În plus, bicarbonatul de sodiu ajută la reținerea mai bine a umezelii din carne, făcând-o mai suculentă.

Înainte de a găti, adăugați 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu la 500 de grame de carne tocată. Se amestecă bine tocată pentru a distribui ingredientul și se lasă să stea 15 minute.

Prăjiți sau fierbeți carnea tocată ca de obicei. Această metodă funcționează excelent și pentru chifteluțe.

Potrivit specialiștilor, metodă funcționează nu numai cu carnea de vită, ci și cea de carnea de porc sau pui.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel