Un ingredient din bere ar putea putea inhiba dezvoltarea bolii Alzheimer

Ingredientul din bere care lupta cu boala Alzheimer. Berea este una dintre cele mai vechi și mai populare băuturi din lume, unii oameni iubind, iar alții urând gustul distinct și amar pe care îl dă hameiul folosit pentru a aromatiza numeroasele sale varietăți.

Dar o bere cu o cantitate ridicată de hamei ar putea avea beneficii unice în a inhiba dezvoltarea bolii Alzheimer.

O cercetare recentă, publicată în ACS Chemical Neuroscience raportează că substanțele chimice extrase din florile de hamei pot, în vasele de laborator, să inhibe aglomerarea proteinelor beta amiloide, care este asociată cu boala Alzheimer (AD).

Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă debilitantă, adesea marcată de pierderi de memorie și schimbări de personalitate la adulții în vârstă. O parte din dificultatea în tratarea bolii este dată de decalajul de timp dintre începerea proceselor biochimice care stau la baza acesteia și apariția simptomelor, mai mulți ani separându-le. Acest lucru înseamnă că, înainte ca cineva să își dea seama că ar putea avea această boală, la nivelul sistemului nervos se produc leziuni ireversibile.

În consecință, strategiile preventive și terapeutice care pot interveni înainte de apariția simptomelor prezintă un interes crescând pentru cercetători, potrivit EurekAlert.

Florile de hamei, cercetate pentru potențialul lor de inhibare a proteinelor beta amiloide, asociate bolii Alzheimer
Una dintre aceste strategii implică alimentele care au un anumit tip de funcție medicinală sau nutrițională.

Florile de hamei, folosite pentru a da aromă berii, au fost explorate ca unul dintre aceste potențiale nutraceutice, studii anterioare sugerând că planta ar putea interfera cu acumularea de proteine beta amiloide asociate cu AD.

Anumiți compuși din hamei ar putea combate dezvoltarea bolii Alzheimer

Ca să identifice acești compuși, cercetătorii Cristina Airoldi, Alessandro Palmioli și colegii lor de la Societatea Americană de Chimie (ACS) au creat și au caracterizat extracte din patru soiuri comune de hamei, folosind o metodă similară cu cea utilizată în procesul de fabricare a berii.

În cadrul testelor, ei au descoperit că extractele aveau proprietăți antioxidante și puteau să prevină aglomerarea proteinelor beta amiloide în celulele nervoase umane. Cel mai reușit extract a fost cel de hamei Tettnang, care se găsește în multe tipuri de bere blondă și de bere ușoară.

Atunci când acest extract a fost separat în fracțiuni, cel care conținea un nivel ridicat de polifenoli a prezentat cea mai puternică activitate antibiotică și de inhibare a agregării. De asemenea, acesta a promovat procesele care permit organismului să elimine proteinele neurotoxice.

Cercetătorii spun că, deși această lucrare nu justifică consumul mai multor beri amare, ea arată că anumiți compuși din hamei ar putea servi drept bază pentru alimentele cu un anumit tip de funcție medicinală sau nutrițională, care să combată dezvoltarea bolii Alzheimer.

Recent Posts

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

29 de minute ago

Durerile de picioare. Ce afectiuni GRAVE pot semnala?

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…

60 de minute ago

Carmen Harra: Următorul președinte al SUA va fi o femeie. Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!

Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…

o oră ago

Ce se întâmplă dacă arunci sare în toaletă noaptea?

Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…

2 ore ago

Horoscop Cristina Demetrescu. Viața unei zodii se schimbă radical după 5 Noiembrie

Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…

2 ore ago

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii

În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…

2 ore ago

Citeste si: