Datorită conținutului bogat în potasiu, bananele reglează tensiunea arterială și scad cu 24% riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
Potrivit unui studiu publicat recent în „British Medical Journal”, persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să mănânce mai des banane. Aceste fructe se numără printre alimentele care au cel mai mare conținut de potasiu, substanță cunoscută pentru proprietățile de a scădea tensiunea mare. O banană conține în jur de 420 de miligrame de potasiu. Astfel, două banane asigură deja un sfert din rația zilnică de potasiu recomandată pentru un adult. După ce au analizat 33 de studii clinice efectuate pe 128.000 de oameni, cercetătorii britanici au constatat că la participanții care au mâncat zilnic banane, riscul de a suferi un accident vascular cerebral era mult mai mic decât în cazul celor care nu consumă regulat aceste fructe.
Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…
Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…
APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…
Femeile din țările din estul Europei trebuie să muncească în medie de trei ori mai…
La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași a fost inițiată o anchetă privind suspiciuni de…