Uneori, oamenii de știință spulberă mituri. Până la urmă, e o parte mică din meseria lor. Sean M. Carroll, profesor de fizică la California Institute of Technology (Caltech), a declarat că este imposibilă viaţa după moarte. Potrivit lui, pentru a exista ceva după ce murim, ar trebui ca trupul nostru fizic să fie separat complet de conştiinţă, care la rândul ei are la bază o serie de atomi şi electroni, potrivit express.co.uk.
Teoria conform căreia o formă de conştiinţă persistă după moarte se loveşte de „un obstacol uriaş”, potrivit profesorului. Este vorba despre legile fizicii, potrivit cărora este imposibil ca informaţia stocată în creierele noastre să persiste după ce murim.
Ştiinţa din spatele acestui subiect este complexă. Dr. Caroll a afirmat că Teoria cuantică a câmpurilor spune că pentru fiecare tip de particulă din univers există un câmp. Dacă viaţa de apoi ar fi existat, testele cuantice ar fi descoperit „particule spirituale”. Totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat.
Celebrul fizician Albert Einstein a susţinut, de asemenea, că este imposibilă existenţa sufletului, a imortalităţii şi a conştiinţei după moartea corpului fizic.
Dr. Carroll a completat, pentru ”Scientific American”: ”Dacă nu mai există altceva în afară de atomi, e clar că sufletul nu are cum să depășească moartea. Ca să fiu blând, spun doar atât: să crezi în viață după moarte e nevoie de fizică. După ce teoria aceasta va fi acceptată de savanți, abia atunci vom putea începe să înțelegem cum funcționează mintea omenească.”
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…