Sari la conținut

Un expert român a dezvăluit. De câte minute de amor au nevoie femeile ca să ajungă la orgasm

Orgasmul este o reacţie complexă a organismului şi, chiar dacă nu trebuie “gândit” prea mult, reuşita lui este influ­enţată atât de factori fizici, cât şi psihici.

„Nu toate femeile sunt construite la fel. Unele sunt înzestrate cu mai puţin ţesut erectil, sau de calitate mai proastă. Acest ţesut, care influenţează răspunsul la stimulii sexuali, se află în zona clitorisului, în pereţii vaginului şi în zona anusului sau perineului”, explică sexologul Roxana Mischianu.

Iată tot ce trebuie să știi despre orgasmul feminin

1. Cum știi că este un orgasm adevărat?

Peste un sfert dintre femei mimează orgasmul de fiecare dată când fac sex, arată un studiu care a monitorizat 50.000 de persoane din SUA, UK și Australia. Iată cum îți dai seama dacă partenera ta a ajuns cu adevărat pe culmile plăcerii:

– respiraţie din ce în ce mai rapidă;

– lubrifiere vaginală intensă;

– clitorisul îşi măreşte dimensiunile;

– sfârcurile se întăresc;

– pielea de pe piept şi faţă se înroşeşte;

– au loc spasme musculare în zona pelviană, ceea ce determină contracţiile vaginale şi senzaţiile orgasmice.

2. De ce nu se întâmplă în timpul fiecărei partide de sex?

Neatingerea orgasmului la fiecare raport sexual nu înseamnă și un eșec. 40% dintre femeile care nu ajung la orgasm cu ocazia fiecărui raport sexual se declară perfect satisfăcute de viața lor sexuală.

3. Care este diferența dintre orgasmul clitoridian și cel vaginal?

Clitorisul și vaginul sunt două zone de stimulare care provoacă plăcerea orgasmului,dar stimularea clitoridiană produce un orgasm mai intens. Acest tip de orgasm stimulează mușchii pelvieni și cei abdominali.
Conform sondajelor, aproximativ 80% dintre femei au nevoie de stimulare clitoridiană pentru a atinge orgasmul.

Orgasmul vaginal este, conform lui Freud, caracteristic femeilor care au atins maturitatea sexuală, care-și cunosc zonele erogene și care au descoperit pozițiile sexuale care le aduc cele mai intense plăceri.

Distincția intre cele două tipuri de orgasm feminin  nu s-a realizat pe bază științifică sau fiziologică. Mai mult: unii sexologi avansează ideea conform căreia orgasmul vaginal nu este decât o variație a orgasmului clitoridian și că acesta din urmă este, de fapt, orgasmul feminin.

4. Femeile au nevoie de mai mult timp decât bărbații pentru a ajunge la orgasm?

Atât femeile, cât și bărbații au nevoie de timp pentru a ajunge la orgasm. Insă numai câteva femei au nevoie de mai mult de 30-50 minute de stimulare pentru a experimenta orgasmul. Cele mai multe au orgasm după 10-15 minute de amor. Totul depinde de starea emoțională și de dorință. Dacă stimularea este făcută corespunzător, femeia poate avea orgasm după numai câteva minute.

4. Ce este anorgasmia?

Anorgasmia este lipsa totală sau parțială a orgasmului la femei. În funcţie de cauză, anorgasmia se poate vindeca prin terapie psihologică de auto­cunoaştere sau terapie de cuplu, terapie cu hormoni sexuali sau operaţii de corectare a malformaţiilor genitale.

Există mai multe tipuri de anorgasmie: primară (femeia nu a avut niciodată orgasm), anorgasmie secundară (a avut o perioadă), anorgasmie de ocazie (atunci când poate atinge orgasmul doar prin stimularea clitorisului), şi anorgasmie generală (nu poate avea deloc orgasm).

Diabetul, bolile neurologice, operaţiile ginecologice sunt principalele afecţiuni care împiedică orgasmul. De foarte multe ori, lipsa lui este legată şi de vaginism (care face penetrarea dureroasă) sau uscăciunea vaginală.

Medicamentele care reglează tensiunea arterială, antihistaminicele (medicamente pentru tratarea alergiilor) şi antidepresivele produc dereglări hormonale care nu mai permit stimulilor sexuali să ajungă la creier.

Malformaţiile genitale, care se pot corecta prin operaţii, sunt altă cauză a acestei disfuncţii. “Dacă clitorisul are o formă ciudată, stă sucit sau are orice alt defect, femeile nu pot ajunge la orgasm”, adaugă dr. Roxana Mischianu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel