Categories: Expertul zilei

Un expert dezvăluie cum să previi infecțiile vaginale

Pentru a înțelege cum să prevenim infecțiile vaginale, dr. Mallika Solanki, medic obstetrician și ginecolog, a oferit șase sfaturi esențiale pentru sănătatea femeilor.

Menținerea ph-ului vaginal și a microflorei din vagin sunt cei mai importanți doi factori pentru a vă menține vaginul sănătos. Schimbările de temperatură pot face ca femeile să fie predispuse la infecții vaginale și ale tractului urinar, deoarece vremea umedă este perfectă pentru dezvoltarea microorganismelor.

Un expert dezvăluie cum să previi infecțiile vaginale

Pentru a înțelege cum să prevenim infecțiile vaginale, astăzi o avem alături de noi pe Dr. Mallika Solankia oferit informații în acest sens.

Nu toate infecțiile pot fi prevenite, dar iată câteva lucruri pe care le puteți face în sezonul ploios pentru a preveni infecțiile vaginale: –

Păstrați igiena

În timpul sezonului ploios, nivelul pH-ului vaginului scade ca urmare a umidității crescute care face ca femeile să fie mai vulnerabile la infecțiile vaginale.

Pentru a fi în siguranță, spălați-vă părțile intime de cel puțin două ori pe zi. atunci când încercați să vă curățați vaginul folosind o duș, de fapt, eliminați microbii normali și sănătoși, precum și modificați temporar pH-ul.

Evitați să stați mult timp în lenjerie intimă umedă. Această umezeală poate duce la infecții.

Ștergeți-vă întotdeauna din față spre spate. Ștergerea de la spate în față poate aduce bacteriile din rect spre uretră și vă poate crește șansele de infecții. Săpunurile parfumate, produsele de igienă feminină cu multe parfumuri și substanțe chimice pot duce, de asemenea, la infecții vaginale, potrivit pinkvilla.com

Purtați lenjeria intimă potrivită

Materialele sintetice, cum ar fi nailon, nu permit zonei să respire. În schimb, acestea rețin căldura și umiditatea, creând un teren propice pentru infecțiile cu drojdie. Alegeți țesături naturale. Dacă vă simțiți inconfortabil din cauza secrețiilor vaginale , trebuie să vă schimbați lenjeria intimă mai mult de o dată pe zi. Folosiți un săpun delicat pentru a vă spăla lenjeria intimă, deoarece substanțele chimice dure de lângă vulvă pot duce la iritații, mâncărimi și infecții. Purtați tot timpul lenjerie de corp căptușită cu bumbac în loc de căptușeală pentru pantaloni dacă sunteți deranjată de unele scurgeri vaginale sau de umiditate.

Igiena menstruației

O dată la fiecare patru-șase ore, schimbă-ți tamponul igienic. Tampoanele trebuie schimbate o dată la două ore, dacă le folosești.

Curățați ușor zona genitală și urinați după aceea. Practicarea unei bune îngrijiri genitale după actul sexual și purtarea de lenjerie de corp largă, din bumbac, poate ajuta la prevenirea infecțiilor cu drojdie.

Rămâi hidratat și ai grijă la alimentație

Reducerea aportului de făină albă, alimente zaharoase/picante și orez poate preveni dezvoltarea drojdiei în corpul dumneavoastră. Consumul de suplimente probiotice și alimente precum iaurtul,kimchi, kefir, kombucha, varza murată și murăturile pot ajuta la echilibrarea bacteriilor bune din corpul tău.  Mărește-ți consumul de apă. Secretul pentru un vagin sănătos nu este pur și simplu să consumi mai multă apă. Există și alte elemente care au un efect, inclusiv alimentația, exercițiile fizice, greutatea, sănătatea sexuală și igiena genitală. Dar poate fi benefică.

Ține-ți sub control sănătatea generală

Modificările hormonale, diabetul și anumite antibiotice pot provoca modificări ale florei vaginale și pot duce la infecții. Dacă aveți infecții recurente cu drojdie, indiferent de orice efort preventiv, atunci trebuie să consultați un medic.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

5 minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

34 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Citeste si: