Categories: Ştiri sănătate

Un expert avertizează: Un tip de carne poate să-ți declanșeze un atac dureros de gută în câteva ore

Guta este adesea supranumită boala oamenilor bogați din cauza asocierii sale cu carnea și chiar și bucățile mai sănătoase ar putea fi riscante, potrivit unui expert.

Anumite tipuri de artrită, cum ar fi guta, sunt declanșate de un surplus de acizi urici în articulații. Odată provocați, acizii se unesc în cristale ascuțite care pot declanșa crize dureroase. Îngrijorător este faptul că alegerile dvs. alimentare ar putea fi combustibilul pentru aceste atacuri de gută inconfortabile.

Curcanul este adesea considerat o alternativă mai sănătoasă datorită cărnii sale slabe și pline de proteine.

Bogată în vitaminele B și minerale, pasărea oferă câteva beneficii promițătoare pentru sănătate, potrivit Express.

Cu toate acestea, ea conține, de asemenea, compuși chimici cunoscuți pentru a provoca gută – purinele.

Dr. Justine Butler, director de cercetare la Viva!, a declarat: „Acidul uric se formează din purine care se găsesc în multe alimente.

„[Acest] acid se acumulează în organism în timp și pot trece ani de zile până la apariția simptomelor.

„Cu toate acestea, o acutizare poate fi declanșată de o masă deosebit de generoasă care include alimente bogate în purine, cum ar fi carnea roșie și carnea de pasăre.

Un tip de carne poate să-ți declanșeze un atac dureros de gută

„Așadar, mesajul este să nu devorați o farfurie imensă de curcan.”

În timp ce cele mai bogate surse de purine sunt organele de carne, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, curcanul slab este, de asemenea, bogat în aceste substanțe chimice.

Expertul a explicat că persoanele cu gută ar trebui să se străduiască, în general, să „evite alimentele care au un conținut ridicat de purine”.

Îngrijorător, Dr. Butler a împărtășit, de asemenea, că curcanul nu ar trebui să fie considerat „mai sigur” decât carnea roșie pentru pacienții cu gută.

„Într-un experiment care a analizat modul în care persoanele cu gută au reacționat la o masă mare cu carne, cercetătorii au reușit să declanșeze atacuri de gută la șase din șapte pacienți doar cu o singură masă.

„Acest lucru sugerează că o cină mare de curcan ar putea declanșa în câteva ore o criză la o persoană cu gută.”

Vestea bună este că există o mulțime de alimente sănătoase, pe bază de plante, care nu reprezintă un risc pentru gută.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

3 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

4 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

5 ore ago

Citeste si: